maanantai 30. joulukuuta 2013

Vuosi takana, uusi edessä

Kyllä aika rientää. Vastahan sitä vuosi 2012 loppui ja 2013 alkoi. Nyt sekin on lopuillaan. Kuluneeseen vuoteen on mahtunut paljon tapahtumia. Tapahtumia jotka ovat olleet aivan mahtavia kokemuksia, mutta myös niitä jotka ovat raastaneet sisintä ja saanut mielen kovin pahaksi. No, sitähän se elämä on!

Tämän vuoden ekassa postauksessani tein "to do-listan vuodelle 2013". Liitän sen nyt tähän ja tarkastelen saavutinko tavoitteitani:


2013 to do lista:

1. Näytellä Lahden kansanopistossa Kirsikkatarhassa Gajevin rooli enemmän kuin erinomaisesti
2. Perustaa oma teatteri (siis RY)
3. Matkustaa Berliiniin hiihtolomalla
4. Käydä Kansanopisto kunnialla loppuun
5. Päästä Teatterikorkeakouluun
6. Näytellä Kanavateatterin komediassa
7. Mikäli kohta 5 ei toteudu, ohjata viimeinkin Finnish Pie ja näytellä siinä.
8. Olla entistä parempi poikaystävä Emmille ja pitää suhteestamme huolta
9. Tehdä aivan vitun loistava kevätdemo koulussa.
10. Nauttia elämästä täysin siemauksin.


Kohta 1: Kirsikkatarhassa Gajev tuli kiskaistua. Oliko se sitten mielestäni erinomainen? En sanoisi niin tai tuskinpa koskaan on mikään roolisuoritus mennyt erinomaisen hyvin. Aina on parannettavaa, niin myös Gajevin kohdalla. Gajevin hahmo täydentyi esitysten myötä eheäksi ja viimeisten esityksien Gajeviin olen enemmän tyytyväinen, tietenkin. Näyttelin Gajevia niin hyvin kuin pystyin ja olen siihen tyytyväinen. Minulle se oli yksi historian muistettavimmista rooleista. Kevyesti.


Kohta 2: Jep. Aries oli virallinen kesäkuussa ja jo kaksi mahtavaa prokkista takana. Taiteellinen johtaja kiittää!

Kohta 3: Tuli käytyä. Tosi hyvä reissu :) ja seura tietysti <3. Toi mukavan hengähdyksen Kirsikkatarhan harjoituksiin. Ei muuta kuin uuteen reissuun heti kun mahdollista.

Kohta 4: Kyllähän tuo aika kunnialla toivottavasti tuli käytyä. Halusin hoitaa omat hommani niin hyvin kuin mahdollista. Hieno ja opettavainen vuosi!

Kohta 5: Heh, no, ei ihan tavoitteeseen päästy, mutta helkatin pitkälle siinä kuitenkin. Aina aamupäivässä tippuneelle jo pääsy iltapäivään ja sieltä edelleen 3. vaiheeseen oli jotain aivan uskomatonta. Se lisäsi nälkää ja uskoa tähän ihmiseen. Tuli sellainen fiilis että tässähän on oikeasti ihan realistisetkin tsäänssit tulevaisuudessa. Enemmän kuin tyytyväinen tämän vuoden tulokseen, toki pettymys kun ei loppuun asti päästy, mutta ensi vuonna sitten ;)


Kohta 6: Tämän kohdan olinkin unohtanut kokonaan. Ensiksihän minun piti vain näytellä syksyllä L-teoriassa, mutta sitten päätin suostua myös Juoruja farssiin ja onneksi niin teinkin. Pääsin vihdoin Kanavan sisälavalle ja sain tehdä ensimmäisen farssini, mielestäni oikein hyvin tuloksin. Tämäkin kohta tuli siis suoritettua puoli sattumalta. Itsehän en usko kohtaloon :P

Kohta 7: Hmm, no joo, ei toteutunut tuokaa kohta, tosin se johtuu ihan omasta päätöksestä. Finnish Pie (en siis tiedä olenko joskus selostanut mistä on kyse, mutta kerron sen nyt) on siis minun monta vuotta sitten ideoima näytelmä, joka tulisi olemaan parodia American Pie -sarjoista. Lyhyesti sanottuna näytelmä kertoisi suomalaisesta lukioporukasta, jotka yrittävät päästä poikuudestaan ja saada sitä itseään keinolla millä hyvänsä. Idea lähti aikoinaan vitsistä, mutta sen siivittämänä haluan vielä joskus toteuttaa tuon projektin. Tosin, en uhraisi siihen kahta kuukautta vaan vähintään sen vuoden. Kun se tehdään, siihen panostetaan kunnon kässärillä, lavasteilla ja kuten jo lupasin vuosia sitten, sitä en tee, ellen pääse näyttelemään Aten ja Martin kanssa kyseisessä näytelmässä. Finnish Pien aika tulee vielä. Wait for it!

Kohta 8: No, toivottavasti edes jotenkin olen tässä onnistunut Lahti söi paljon aikaa kevätkaudella, teatteriprokkiksissa on mennyt kosolti aikaa ja sitten oli se kuukauden erokin välissä, mutta sen jälkeen kaikki on sujunut oikein hyvin ja olen tyytyväinen että päätimme kokeilla vielä kerran. Itse en osaa vastata ehkä tähän kohtaa, Emmi osaisi varmasti. Toivon, että suoriuduin tästä edes tyydyttävästi.


Kohta 9:  Kevätdemoni oli mielestäni ihan jees. Hypetys ennen sitä ja bonuksena Kuusterän demo sen jälkeen sulkivat ympyrän hyvin. Olin tyytyväinen. Simo, jos luet tämän, lähde kanssani joku päivä tuopille?

Kohta 10: Jos minulta kysytään mikä on elämän tarkoitus, sanoisin että se on kolmella sanalla sanottuna "Elä hyvä elämä". Jos itse nauttii elämästään, uskon että silloin toteuttaa oman elämänsä tarkoitusta. Olenko nauttinut sitten tänä vuonna täysin siemauksin? You bet! Nautin aina. Päivittäin. Olen onnellinen että tällä hetkellä elämässä on kaikki hyvin, saan tehdä mitä haluan ja rakastan, teatteria. Minulla on perhe lähellä ja paljon ystäviä jotka kaikki voivat hyvin lisäksi Emmi on rinnallani joka tukee ja auttaa minua heikkoinakin hetkinä. Miksen siis nauttisi?




Huh, aika hyvä saldo 8/10 toteutui. Ensi vuodeksi en ole sen surempaa listaa väsännyt, mutta eilen Aten ja Elinan kanssa teimme meille oman Bucket-listan, jossa on 12 kohtaa jotka pitää tehdä ensi vuoden aikana. Listassa oli mm. Kaljakelluntaan osallistuminen, tankotanssin kokeilua sekä Big Towerin syöntiä. Odotan innolla niitä 12 kokemusta :)

Vuosi 2013 oli työntäyteinen vuosi: Olin mukana 5 teatteriprokkiksessa,  perustin oman teatterin ja hoidin sen asioita, päätin opintoni Lahden Kansanopistossa ja aloitin opiskelun Jyväskylän Ammattiopistossa. Onneksi oli aikaa myös treenaamiseen, Emmin kanssa yhdessäoloon sekä muihin kokemuksiin ja hauskanpitoon.

Mitään ihmeempiä en aio luvata ensi vuodelle, muuta kuin sen, että aion saada Arieksen näkyvyyttä paljon suuremmaksi ja että paiskin ahkerasti töitä ja treenaan, jotta voisin selvitä loppuun asti toukokuun pääsykokeissa!

Onnea kaikille vuodelle 2014!


2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti