tiistai 24. joulukuuta 2013

Blogikalenterin 24.luukku

Nyt se on käsillä! Wuhuu! Viimeinen näyttelijä Joni Hyvösen blogikalenterissa! Kukahan se mahtaa ollakaan, katsellaanpas!

Blogikalenterin viimeisen luukun takaa paljastuu:

Kari Hietalahti

Tämä. Huhhuh. Ei voi muuta sanoa kuin huhhuh. Säästin tarkoituksella Hissun tähän viimeiseen luukkuun, koska tässä on mies, joka on minun all time favourite suomalainen näyttelijä. Rakastan kaikkea sitä mitä tämä mies tekee: esittää töhöä roistoa Rööperissä, naurattaa Läpivedossa tai sitten kalastaa Tommi Korpelan kanssa Pohjoiskalotilla. Hietalahti oli myös näitä legendaarisia naurattajia 90-luvun vintiöistä jotka sitten 10 vuoden kuluttua olivat kaikkien tiedossa mm. Aleksi Mäkelän leffoista. Mielestäni tuo on vaan niin kunnioitettavaa: aloitetaan hassutteluista ja noustaan koko ajan hierarkiassa ylöspäin. Hissu on opiskellut Nätyssä 80-luvun lopulla jonka jälkeen ollut KOM teatterissa kymmenisen vuotta. Hän voitti parhaan miesnäyttelijän kultaisen Venlan tv-sarjasta Roba ja täytyy sanoa että meni kyllä aivan oikealle henkilölle. Itse diggailin  herrasta etenkin Vares ykkösessä sekä Rööperissä. Kaapparia en vielä ole nähnyt mikä on suuri synti. Katson sen heti kun mahdollista. Kari Hietalahti on vaan mies ja näyttelijä, ei vaan TAITEILIJA joka saa minut viihtymään omalla osaamisellaan. Näyttelijä jonka seuraamiseen ei kyllästy ja joka jaksaa pitää mielenkiinnon vaikka mikä olisi. Hissu saa vaikka perunasäkin näyttämään hyvältä dialogiparilta omalla overiuudellaan (painitermi) ja karismallaan. Kari Hietalahti, simply the best! Kumpa minä tulisin joskus yhtä hyväksi!



Nyt kun tarkastelen tätä koko blogikalenteri konseptia, niin listasin suuremmaksi osaksi elokuvanäyttelijöitä. Suureksi harmikseni en ole niin paljon käynyt teattereissa että olisin voinut kerätä omia suosikkejani tarpeeksi lavan puolelta, mutta toisaalta kaikki listaamani ihmiset ovat kyllä olleet varmasti lavankin puolella joten sikälimikäli. Päätin olla itselleni rehellinen mitkä tähdet vaikuttavat minuun tällä hetkellä vahvimmin. Syynä myös se, että oma unelmani on nimenomaan se "The Leffatähti".

Toki tämä lista on tynkä. Puolet lisää olisi tullut heittämällä. Missä on Björkman? Nyman? Väänänen? Knihtilä? Korpela? Hukkanen? tai vaikka Milonoffit? Nooh, ei voi mitään.





2 kommenttia: