keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Jonin Joulu

Noniin, nyt on sitten suurin jouluhulina ohi ja on saanut jo ihan ottaa rennostikin! Joulun pyhiä viettelen täällä Laukaassa mummoni ja Piian kanssa, kuten joka vuosi on tapana :)


Piia tuli meille pari päivää ennen Joulua ja sitten kävimme Kuokkalassa sukuloimassa porukalla. Sekin kuuluu jokavuotiseen jouluperinteeseen. Aatonaattona käytiin Piian kanssa Jyväskylässä hakemassa Emmin luota taulutelkkari, joka oltiin ostettu mutsille (Mummolleni siis, mutta kutsun mutsiksi. Lapsuuden juttuja) yhdessä Petrin kanssa lahjaksi. Kävimme Muang Thaissa syömässä, joka on muuten tosi hyvä paikka. Suosittelen. Loistava lounas ja sushibuffetti! Sitten kävimme hakemassa jouluruuat aina laatikoista italiansalaattiin. Niin tosiaan ja kahden ja puolen kilon kalkkuna. Sitä ollaan nyt jo monta vuotta ostettu kinkun kanssa joulupöytään, kun itse en syö kinkkua. Kalkkuna on oikein maittavaa :)

Kuusi koristeltiin samana päivänä ja katsoin Sherlock Holmesin ja Baskervillen koiran. Sekin kuuluu omaan perinteeseeni. Joka aatonatto se on aina katsottava. Hyvä leffa. Matt Frewer ( markitan kovasti) esittää Holmesia. Kanadalainen leffa. Aatonaaton perinteeseen kuuluu myös se että laulamme kolmestaan Joulukaraokelevyn, joka on täynnä eri joulubiisejä. Tätäkin ollaan harrastettu varmaan 10 vuotta. :)

Jouluaattona meillä on myös samat rituaalit niinkuin aina ennenkin. Kaikki tehdään aina samassa järjestyksessä ja täsmälleen samanlailla. Minusta se on mukavaa. Tykkään muutenkin järjestyksestä ja sellaisesta kontrolloiduista jutuista muutenkin. Ehkä siksi jotenkin pidin hieman armeijaelämästäkin?

Mitenkä minun jouluaattoni sitten aina menee? No, minä kerron rituaalimme tässä koko kansalle:

  Piia ja minä heräämme klo 07:55 katsomaan Joulupukin kuumaa linja. Jossain välissä mutsi tekee riisipuuron joka syödään ennen Lumiukon alkua. Lumiukko tietysti katsotaan. Sitten kuuntelemme joulurauhan julistuksen, jonka jälkeen lähdemme Piian kanssa puolen tunnin lenkille (aina sama lenkki). Kun tulemme lenkiltä laulamme toisen joulukaraoke dvd.n ja juomme glögiä. Tämän jälkeen lähdemme hautuumaalle viemään kynttilät ja sieltä suuntaamme joulukirkkoon. Kirkon jälkeen on joulusauna ja sen jälkeen ruoka ja viimeiseksi avaamme lahjat.

Noin se menee samalla kaavalla joka joulu ja toivon että menee jatkossakin. Olen ihminen joka rakastaa perinteitä ja aion vaalia niitä myös jatkossakin :)

Joulu noin yleisesti on mennyt tosi mukavasti. Emmin kanssa vietimme oman pikkujoulun pari päivää aikasemmin Emmin luona. Sain Emmiltä lahjaksi Kismettipaketin ja WWE 2014 pelin pleikkarille ;) Aijaij, kyllä Emmi tietää mistä tykkään!  Täytyy aloittaa tykittää läpi heti kun opin näppäimet. Ovat kyllä kokonaan muuttuneet/vaikeutuneet sitten kun viimeksi ostin pelin v. 2006. Itse ostin Emmille ulkoisen kovalevyn tietokoneeseen, kun on sitä jo kauan toivonut :)

Singstarin sain Piialta lahjaksi tänä vuonna joten sitä on tullut Piian ja mutsin kanssa hoilattua. Kauheen vaikeita biisejä, paljon sellasia mitä en ole kuullukkaa. Noh, ehkä se tästä petraantuu. Ehkä tämä onkin salainen aseeni ensi toukokuun pääsykokeisiin ;P

Salilla kävin tänään treenaamassa ja ai että kun teki hyvää. Rauta tottelee kun mies käskee. Näinhän sen tulee mennäkin!


Kaikkein parhainta tässä on ehkä se, ettei ole mitään velvoitteita. Kerrankin voi tehdä päivät mitä haluaa ja nukkua myöhään. Ei ole oikeasti mitään ja se on hyvä. Viikko vielä lomaa ennen kuin koulu jatkuu. Nauttikaamme siis siitä!

Kaikille oikein mukavia joulunpyhiä :)

Aivan mahtava lahja Petriltä. Kiitos :D






Joulkuusi ja lahjuksia :P

Ah <3
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti