torstai 23. tammikuuta 2014

Elämää Keltinmäessä

Tänään tulimme viettämään Emmin kanssa  aikaa Emmin porukoille Keltinmäkeen, kun he itse ovat Barcelonan auringon alla lomalla. Tosin, siellä taitanee olla tähän aikaan vaan jotain kymmenisen astetta lämmintä, mutta se on aika paljon verrattuna siihen mitä mittari täällä näyttää. Ulkona about -20 :/ Huh!

En itse ole koskaan ollut mikään talvi-ihminen. Minun mielestäni lumi voisi sulaa aina uuden vuoden jälkeen. Oikeastaan nyt kun miettii, niin ikuinen kesä olisi mieleeni, tai että jos talviaika olisi vain sen pari kuukautta. Onneksi kohta pääsee etelän lämpöön kun Playa de Ingles kutsuu muutaman viikon päästä ;)

Kävimme tänään Keltinmäen S-marketissa (MAINONTAA!!!) ja haimme sieltä huomiseksi illallistavarat. Lukioaikainen kaverini Arto ja hänen kihlattunsa tulevat huomenna tänne illalliselle. Kutsuimme heidät kun Emmi ei päässyt muutama viikko takaperin heidän kihlajaisiinsa, joten ajateltiin että olisi kiva viettää yksi yhteinen ilta hyvän ruuan merkeissä. Saunakin on lämmin, joten eiköhän tule oikein onnistunut ilta :)

Luvassa on 3 ruokalajin illallinen ja Emmi varmaan kokkina hoitaa tuon ruuanlaiton. Tai veikkaan ettei hän päästä minua sotkemaan keittiöön, vaikka en minäkään nyt mikään uusavuton ruuanlaittaja ole :P

Alkuruuaksi tarjoilemme Halloum-juustosalaattia. Pääruokana pastaa sekä itsetehtyjä lihapullia kermaisella kastikkeella. Jälkiruuaksi on sitten Lime-valkosuklaa Pannacottaa mustikoilla :) Nami Nami! Toivottavasti maistuu myös illallisvieraille.

Lankomieheni Mikko lähti huitelemaan kylille muutama tunti sitten. Suapi nähdä milloin tulee takaisin yöjuoksuiltaan. Maija-kissa tuossa tuolilla näyttää nukkuvan. On muuten pirun äkänen kissa, tai ainakin joskus oli. Ei enää. Ikä on nähtävästi rauhoittanut sitä. Viihtyy jopa minunkin vierelläni nykyään, tosin pienellä hajuraolla vielä:


Mitä tulee Teatterinvihaaja- tekstiini, olen positiivisesti yllättynyt kuinka hyvin teksti on luonnistunut. Tekstiä ja ideoita tulee koko ajan ja nautin suunnattomasti siitä kirjoittamisen flowsta. Aivan mahtavaa. Uskon jo tällä hetkellä tekstiini täysin, vaikkei sitä vielä paljoa olekaan ja se on niin erilainen, kuin mitä olen yleensä kirjoitellut. Uskon että Teatterinvihaajasta tulee oikein kelpo esitys, vielä kun vaan saisin ne näyttelijät jotka haluan: Martti, Kaya ja Markus. Kova kolmikko, jossa riittää taitoa ja ilmaisua, tosin niinhän koko Arieksessa, mutta silti. 

Teakin dialogi on jo nupissa ja kävin eilen hakemassa kirjastosta Macbethin ja toivelaulukirjat. Suosittelen lämpimästi tuota Matti Rossin käännöstä Macbethista kaikille, jotka hakevat Teakkiin ja eivät oikein ole sinut Shakespearin runomitan kanssa. Itselleni maalaisjuntille Rossin käännös on paljon selkeämpi ja ehkä jopa ymmärrän siitä jotain. En siis ole vielä lukenut, mutta selaillut hieman etukäteen :)


Jahas, Mikkokin näytti tulevan takaisin. Ulkona onkin -23. Herranjumala. Oikeesti. Tämä ei ole minun ilmani. 







2 kommenttia: