torstai 10. tammikuuta 2013

Loma lopussa

Jahas. Mihinkäs ne kaikki lomapäivät ovat oikein menneet? Tuntuu että vastahan sitä eilen lomalle päästiin.  Nooh, ehkä jo piisaa laiskottelu ja aika lähteä työstämään uusia projekteja.

Ariesasiaa olemme saaneet vietyä eteenpäin. Perustamiskirja on valmis ja perusilmoituskin tehty. Vielä lauantaina  Erjan ja Kayan kanssa pikapalaveri tiliasioista ja Y-tunnuksen hankkimisesta, sekä perusilmoituksen maksamisesta. Siitä se lähtee pikkuhiljaa!

Eilen kävin tsekkaamassa entisen kouluni (Jyväskylän Kristillisen Opiston) näytelmän Maiju Lassilan Pojat asialla. Näytelmä ei minua tarinana juurikaan kiinnostanut ja huomasinkin koko näytelmän ajan kiinnittäväni enemmän huomiota näyttelijöiden näyttelijäntyöhän kuin itse tarinaan ja havahduinkin pariin otteeseen että "mitäs vittua tässä nyt on oikein tapahtunut". Projektissa oli selvästi huomattavissa aikaisemman ohjaajani kädenjälki. Hänellä kun on se oma tunnistettava tyylinsä.

Tänään taas puolestaan kävin Emmin kanssa leffassa tsekkaamassa Juoppohullun päiväkirjan. Kirjoihin tykästyin jo inttiaikoina, joten odotukset olivat kovat leffaan mennessä. Mikä lopputulos sitten oli? Noh, leffasta jäi sellanen "ihan kiva" tai "peruskauraa" fiilis. Eli alitti odotukset.

Juoppohullun Päiväkirja- pokkarisarjassa vaan on niin paljon mehukkaita juttuja ja ideoita, joten ihmettelin miksei niitä voinut hyödyntää. Toki leffassa oli joitain kirjasta tunnistettavia piirteitä, mutta minusta leffasta olisi oikeasti saanut paljon paremman jos oltaisiin menty puhtaasti enemmän kirjan pohjilta. Leffa olikin saanut vain yhden tähden jossakin arvostelussa. Uskallan väittää että se olisi voinut yltää sinne 3 tähden hujakoille jos se olisi tehty toisin.

Hatunnosto kuitenkin kyseenomaisen leffan nuorelle ohjaajalle. Käsittääkseni oli hänen esikoisohjauksensa (korjatkaa ihmeessä jos olen väärässä, hyvin mahdollista), joten siinä mielessä hyvää työtä.

Huomenna tai no, oikeastaan kun kelloa katsoo niin jo tänään lähdmme Emmin kanssa Laukaaseen ja vietämme vielä yhden rauhallisen kotiviikonlopun, ennen kuin sunnuntai-iltana otan suunnaksi Lahden.

Repliikit ovat nupissa ja tankkaan ne sinne joka päivä. Jännittää vaan ettei tulisi mitään blackout-tiloja treeneissä. Sillä se olisi sangen kiusallista (ja noloa :P)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti