lauantai 24. marraskuuta 2012

Countdown to Verivelka begins!

Jes! Jes ja Jes!

Saimme tänään kaikki sermit ja lavasteet pystyyn viimein Verivelassa. Olimme erikoisen tehokkaita tänään! Lava näyttää jo nyt hyvältä lavasteineen, vielä kun huomenna näemme miltä seinät näyttävät valojen kanssa, huhhuh!

Viime torstaina kävimme tsekkaamassa kakkosten ennakon Tsehov-Palanderin Lokista, joka siis eilen sai ensi-iltansa.

Täytyy sanoa että olin vaikuttunut. Esitys oli loistava, oikeastaan paras mitä olen lähiaikoina nähnyt, tosin, kun näyttelijäkaarti on niinkin erinomainen niin mitä voi odottaakaan. Koko näytelmän aikana Brechtiläisyys paistoi kirkkaana ja vielä väliajalla en tiennyt mitä siitä ajatella. Toisaalta se oli hyvä, mutta toisaalta mietin palveliko se itse tarinaa niin paljoa. Olin kahden vaiheilla vielä väliajalla, mutta näytöksen lopussa tulin tulokseen että se oli hyvä ratkaisu. Itse en niinkään kirjaan perustuvasta tarinasta niinkään perustanut, joten siksi tuo vieraannutussysteemi oli hyväksi, ainakin minulle. Herkullisimmat kohdat olivta juuri ne kun näyttelijät droppasivat (Kiitos Vaahtoluodolle tästä sanasta) roolinsa ja näyttelivät ikään kuin omana itsenään ja omilla nimillään.

Suosittelen ehdottomasti kaikkia Lahden suunnalla liikkuvia, menkää katsomaan! On joka sentin väärti!

Olen viikonlopun pohtinut tulevaisuutta, tai oikeastaan prokkiksia mitä haluasin toteuttaa ja olla mukana. Minun on pakko purkaa niitä tähän tai oikeastaan listata. Tämä voi toimia minulle sitten sellaisena "To do-listana."

Finnish Pie

Tämä aivan ehdottomasti. Prokkis, jota suunniteltiin 9 kuukautta ja joka ei koskaan toteutunut sensuurin ja tilan puutteen takia. Näytelmä olisi American Pie parodia, joka kertoo suomalaisista lukiolaisnuorista, jotka haluavat päästä poikuudestaan. Tämä on se, minkä haluan tehdä ja missä haluan tehdä parhaan roolini ikinä. Tämä prokkis vaatii sen että rinnallani näyttelevät Martti Nikamaa ja Atte Leppänen.

TJ 362

Haluan myös tehdä prokkiksen armeijaelämästä. Komedian siitä saisi loistavasti parodioimalla sitä. Kaikkea mitä siellä on, elämää kasarmilla, leireillä ja kaikki ne paskaduunit mihin siellä joutuu.

Toinen vaihtoehto olisi tehdä vakavampi näytelmä sotajasta, esimerkiksi Nazisaksan johdosta, jossa esiintyisi kaikki suurimmat nimet, Burmanista Hitleriin. Rakastin lukiossa historiaa, etenkin sotahistoriaa. Ei, en ihannoi sotaa enkä varsinkaan Nazeja, mutta siinä on ryhmä, josta saisi oivan teoksen. Mutta nimenomaan ei komediaa!

Sitten tietysti ihan valmiit näytelmät:

And then there were none (Paras kirja ikinä)
Sherlock Holmes (Olen suuri fani)
Moliere - Saituri (Molieren paras komedia)


On niitä varmaan muitakin, mutta ainakin nämä  6 haluan toteuttaa. Enkä siis ohjata, vaan itse näytellä jokaisessa. Toki Finnish Pie ja tuo inttiprokkis olisi kiva sekä ohjata että näytellä, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Mutta jos jollakin on tarkoitus tehdä joku noista kolmesta viimeisestä niin, ottakaa ihmeessä yhteyttä ;P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti