perjantai 30. toukokuuta 2014

Kesäloma!

Heipä hei!

Otsikon mukaisesti minulla on nyt sitten alkanut koulusta virallisesti kesäloma, toissapäivänähän tuo jo alkoi ja lähdinkin heti niin sanotusti maalimalle (okei, Helsinkii mut hyvä alotus kuitenki!) Vierailin myös Lahdessa lopettajaispippaloissa. Olihan sekin taas...no, rankka reissu. Etenkin aamuinen bussimatka :P


Tiistai - iltana meni yömyöhään tehden koulun rästitehtäviä. Sain kuitenkin kaikki valmiiksi ja vielä keskiviikkona oli ruotsin koekin, mistä tuli luonnollisesti täydet. Olenhan kielimiehiä ;)

Keskiviikkona lähdinkin sitten jo iltapäivästä kimppakyydillä Helsinkiin jossa Piia ja Petri minua odottelivat. Kävimme Burger Kingissä (on ne purilaiset vaan nii hyviä!) josta matkamme jatkui Itä-keskuksen Iirikseen jossa pääsimme katsomaan Näkövammaisten teatteria. Esitys oli nimeltään Mestari ja Margarita ja se oli tehty Mihail Bulgakovin teoksesta Saatana saapuu Moskovaan.

Täytyy sanoa että esitys oli kyllä aivan mahtava. Bulgakovin teosta en ole ennen nähnyt enkä lukenut mutta silti tarinassa pysyi hyvin mukana mitä tosin epäilin ensin hiukan, onhan kyseessä venäläinen teos ja kuitenkin klassikkokin.

Lavastus oli simppeli eikä teos mitään tavaroita huutanutkaan. Näyttelijät istuivat auditorion takaosassa ja lukivat vuorotellen näytelmää.  Pistekirjoituksilla tietysti. Toimivat ns. kertojina. Näyttelijät itse sitten? Huhhuh, täytyy kyllä sanoa että olin todella mielissäni että pääsin teosta seuraamaan. Ensinnäkin se seikka että esiintyjät olivat käsittääkseni yhtä lukuunottamatta heikkonäköisiä tai osa jopa täysin sokkoja (?) heidän liikkuminen lavalla oli silti erittäin vaikuttavaa. Treenausta on ollut takana ja se näkyi. Lava oli heille tuttu ja heillä on varmasti jokaisella se oma tapansa selvittää missä kohtaa lavalla milloinkin ovat. Olisi hyvin voinut kuvitella monesta, että he näkevät täysin. Aivan mahtavaa!

Näyttelijät olivat kaikki mielestäni hyviä mutta jos nyt nostetaan pari minua eniten miellyttänyttä niin ensinnäkin Wolandin, eli itse Saatanan esittäjä Riikka Hänninen oli aivan omaa luokkaansa. Hänen esittämänsä Saatana oli toteutettu minusta hyvin ja uskottavasti. Harvoin ihoni menee kananlihalle teatterissa, mutta kun se menee, se tarkoittaa että olen nähnyt tai kuullut jotain erittäin onnistunutta ja miellyttävää. Hännisen lavallaolon aikana tämä tapahtui. Mahtavaa eläytymistä ja läsnäoloa!

Toinen joka minua miellytti oli Jani Kallunki joka esitti mm. Pontius Pilatusta. Hänessä korostui juurikin mahtava näyttelijän kroppa, Kuulemma onkin judoka. Hänellä oli miellyttävä ääni jota hän osasi myös käyttää sekä hyvä intensiteetti. Hänen roolisuorituksestaan tykkäsin myös :)

Mileeni jäi vahvasti myös Ronja Ojan Begemot- kissa :) Hyvä hyvä!

Voin vaan kuvitella millainen työmäärä on ollut mutta se on kannattanut. Esityksestä olisi voinut helposti pyytää puolet enemmän lipuista, oli se kuitenkin niin laadukas. Ehdottomasti katsomisen arvoinen. Kyseessä oli viimeinen esitys Iiriksessä mutta sen on vielä mahdollista nähdä kuulemma Kaapelitehtaalla kesän aikana. Menkää ihmeessä ja vaikuttukaa!


Torstaiaamuna lähdinkin sitten Lahtea kohti. Todistustenjaon jälkeen oli luvassa kakkukahvit jonka jälkeen pikkuhiljaa porukka alkoi siirtyä juhlatunnelmiin. Tämän vuoden päätösjuhlan teki merkittäväksi se että arvoisa opetusneuvos Ville Marjomäki jäi hyvin ansaituille eläkepäivilleen. Kiitos Ville Marjomäki kaikesta mitä olet vuosien aikana tehnyt, ei vaan Teatterilinjan, mutta koko Lahden Kansanopiston hyväksi. Isot saappaat jäävät täytettäviksi. Minä kumarran!

Eilinen ilta meni siis juhliessa teatterikollegoiden kanssa. Hieno ilta kaikin puolin. Oli niin paljua kuin itserakennettua saunaakin ja toki myös juominkia :) Oli myös mukavaa jutustella  ykköstenkin kanssa sekä tietysti nähdä vanhoja tuttuja kuten Ottoa, Tatua, Millaa ja muita. Heillä sitten päättyi kahden vuoden urakka. Mitä mahtaakaan eteen tulla seuraavaksi. Toivottavasti paljon hyvää teatterin saralla :)

Tänään lähdin sitten 12 aikaan kohti Jyväskylää ja Teatterin Vihaajan harjoituksia kohti. Ensimmäiset Vihaajan harjoitukset olivat viime maanantaina ja tänään kävimme vielä samaa juttua. Nyt jo ilman plareja. Mainiota!

Täytyy sanoa että olen tyytyväinen ensimmäisiin harjoituksiin. Toki töitä on paljon, etenkin kun ns. putsaamisharjoitukset alkavat sitten heinäkuussa mutta ensimmäisiä sivuja läpi käydessämme olen huomannut että olen ottanut juuri oikeat ihmiset tähän projektiin.

Martti on luomassa Akselista juuri sellaista hahmoa kun olin ounastellutkin. Toki annan hänelle oikeaa suuntaa mutta uskon että hän handlaa loput helposti. Kaya on myös omaksunut hyvin Millan roolin ja hän sanoikin että se tuntuu luontevalta. Nämä kaksi lahjakasta taiteilijaa kyllä hoitavat kunnialla roolinsa kotiin, sen uskon. Ei ole tarvinnut vielä minun vaatia liikoja, koska tähän astisiin odotuksiin he ovat jo yltäneet. Kyllä sen vaatimisenkin aika tulee, muttei vielä. Ensin runko kasaan, jonka päälle voi rakentaa. Se on minun metodini.

Arieksen Yksinäistä - prokkis saa viimeisen eistyksensä ensi su klo 16. Vielä kaikki jotka eivät ole nähneet niin ihmeessa katsastamaan :)


Entä mitä minun näyttelemiseni sitten? Noh, Kivenpyörittäjän kylässä saimme viime tiistaina vedettyä ensimmäisen kokonaisen läpimenon. Yli kuukausi vielä ensi-iltaan joten mielestäni olemme siinä miessä hyvällä mallilla. Yksi näyttelijä tosin vielä puuttuu. Jospa vielä sen saisimme niin kaikki olisi mallillaan :)

Olen vieläkin hyvin tyytyväinen siihen seikkaan että pääsin Kapteeni Lombardiksi Kanavan syysprokkikseen. Mahtava tapa päättää vuodet isossa K:ssa. Kuulin tänään että myös Martti on pyydetty mukaan kyseiseen projektiin. Mahtavaa! :)

Kaya väläytteli tänään myös erästä ideaa ensi syksyksi jossa haluaisi minun olevan mukana, muttei vielä omassa blogissaan halunnut tuoda asiaa sen enempää päivänvaloon, niin jätän itsekin mainitsematta mistä on kysymys, mutta sen sanon, että mielenkiintoni heräsi :) Katsellaan!

Tein tänään myös päätöksen lähteä kesällä katsastamaan Tampereen komediateatteriin Ray Cooneyn Funny Moneyn eli Riemurahat. Cooney on tunnettu farssintekijä ja olen hänen poikansa teoksen Cash On Delivery eli Puhtaana Käteen nähnytkin Kanavan lavalla pari vuotta sitten. Rakastan farsseja ja haluan kyllä tuon Riemurahat nähdä jo pelkästään senkin takia että yksi suosikeistani Tom Lindholm esiintyy siinä :)


Hyvää alkavaa kesää kaikille! Toivotaan hellekeliä ja sitä että mansikkaisia saadaan tänä vuonna aikaisin myyntiin :))




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti