maanantai 12. toukokuuta 2014

Katsojana omassa teatterissa

Jepajee! Uusi viikko jälleen ja kesä senkun lähenee päivä päivältä :) Teakkivitutuskin on jo laantunut ja olen niellyt tappioni kuin mies. Uusi vuosi aikaa tehdä jälleen uusia projekteja ja näkyvissä häämöttääkin jo vaikka mitä :)

Yksi varma kevään merkki on jääkiekon mm-kisat. Itse en suinkaan ole etenkään Sm-liiga (vai onko se nykyään pelkkä liiga, who cares) - ihmisiä vaan katson vaan MM sekä Olympiatason matseja. Olen aina ollut sitä mieltä ettei ole syytä olla Suomen paras kun voi olla maailman paras.

Latviaa vastaan olikin ensimmäinen taisto ja farssihan siitä tuli. Kun kaikki suuruudet ovat NHL:ssä suomen maajoukkueen täyttää sitten miltei kokonaan uudet kasvot. Toki uusia tarvitaan, mutta jos suurin osa koostuu niistä niin pahoinpa pelkään. Venäjä jatkoi sitten perseraiskausta eilen ja huitaisi vieläpä yhden pelaajistamme puolikylmäksi. Ketale!

Euroviisutkin tuli vilkaistua kun Piia ja Petri meillä viikonlopun majailivat. Itse en Suomen voittoon uskonut vaan liputin Sveitsille tai Puolan lihaisille slaavitytöille ;) mutta ennakkosuosikki Itävaltahan sen lopulta vei. Damn!

Oikeastaan minun piti tehdä euroviisujen kunniaksi euroviisupäivitys, jossa parjaan edellisvuosien voittajia ja miten omat suosikkini ovat kokeneet vääryyttä kun ovat maistaneet tappiota. Olisi listannut omat voittajani edellisvuosilta. Taidanpa tehdäkin sen huomenna! Vähän myöhässä mutta olkoon.

Tänään oli koulussa tuote-esittelypäivä. Päädyimme komrad Pedron kanssa nyt sitten markkinoimaan Aries-Teatteria ja sen toimintaa sekä pidimme arvonnan ilmaislipusta. Onnekas onkin jo löytynyt. Huomenna täytynee ottaa yhteyttä :)

Koulussa ei ole oikeastaan enää mitään ihmeellistä. Maanantaista keskiviikkoon on viikossa koulua, joten viikot kuluvat nopiaan. Kohtahan se jo lomakin häämöttää!

Tänään kävin sitten viimein katsastamassa Aries-Teatterimme tyttöjen, tai anteeksi, naisten tekemän esityksen Yksinäistä ennakon. Martin ja Aten kanssa odotimme vesikielellä tätä showta ja tuntui jotenkin hassulta olla itse nyt katsojana kun oma teatteri esittää jotakin. Tuntui kyllä hyvältä <3

Esitys oli minusta kokonaisuudessaan positiivinen siinä mielessä että se oli erilainen kuin tavallinen näytelmä, jossa vuorotelleen sanellaan repliikkejä. Tässä taas jäi enemmän sijaa juurikin itse näyttelemiselle. Hyvässä näytelmässä on minusta sopivassa määrin aina toimintaa, huumoria, draamaa sekä seksiä. Tässä toteutuivat kaikki kohdat.

Tykkäsin todella paljon Kayan työskentelystä jälleen kerran ja oli hyvä muistaa että onneksi minulla on tuo kyseinen nainen varattuna omaan projektiini kesäksi . Assin läsnäolo oli jälleen vertaansa vailla eikä Essin adistuksessaan vellova uranainen jättänyt myöskään kylmäksi. Ei ainakaan miespuolisia katsojia ;P

Kaikkein eniten olin yllättynyt ja tyytyväinen Emmiin. Emmi ei ole tehnyt läheskään niin paljon näyttämöllä kuin muut, mutta niinpä vain pysyi hyvin menossa mukana ja hoiti oman osuutensa mallikelpoisesti. En tiedä mitä Sini on tehnyt, mutta se pelokas ja jännittävä esiintyjä joka oli vielä JKO:ssä oli nyt kokonaan poissa. Okei, totta kai oli huomioita joita pistin näyttelijäntyössä merkille, lähinnä pieniä asioita ja totta kai jokaisessa meissä on niitä pieniä asioita jumalattomasti mihin tulee kiinnittää huomiota. Emmi on tullut helvetin pitkälle ja täytyy sanoa että tänään hän sai minun kunnioitukseni lavaesiintyjänä.

Sinin esikoisohjaus oli onnistunut. Sini on perkeleen hyvin ohjannut pienten kohtausten sisällöt toimiviksi, napakoiksi tarinoiksi. Kaikki ne pienet kokonaisuudet lopulta muodostavat yhteisen yksinäisyyden jossa kaikki roolihahmot vellovat. Virkistävää nähä välillä myös erilaista teatteria! Etenkin Laukaassa.

Tämä sai minut haluamaan itsekin ohjata entistä enemmän ja parin viikon päästä aloitamme jo Teatterinvihaajan treenit Jykylän suunnalla. Tulen vaatimaan paljon, mutta se ei tule olemaan ongelma sille taitajajoukolle jonka olen valinnut kasaan. Kaya oli tykännyt erityisen paljon tekstistäni ja se lämmitti mieltä. Ehkä sitä jotain on osannut oikein kirjoittaa. Noh, katsellaan nyt. Lopputulokseen, siihen on vielä aikaa!


Mutta ennen kaikkea tulkaa ihmeessä katsastamaan Aries-Teatterin esitys Yksinäistä Laukaan nuorisotalolle:

ESITYSAJAT:

Ensi-ilta: Su 18.5 Klo: 12
Su 25.5 Klo: 12
Ma 26.5 Klo: 20
Ke 28.5 Klo: 20
To 29.5 Klo: 19
Su 1.6 Klo: 16




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti