lauantai 19. lokakuuta 2013

Lomailut lomailtu

Täytyy sanoa että syysloma on tehnyt oikeasti hyvää. Olen nyt saanut levättyä hiukan paremmin kuin tavallisesti ja hyvä niin. Mielekkäämpää palata sitten arkeenkin maanantaina.

Tämän viikonlopun olemme ahertaneet L-teorian parissa, sillä ensi-iltahan on jo alle kahden viikon päästä. Jänskättää. Teoksessamme on otettu tietoinen iso riski: siinä ei ole käytetty ulkopuolista ohjaajaa, vaan me olemme Aten kanssa itse toimineet ohjaajina samalla kun olemme tehneet sitä. Siinä on suuri flopin vaara, mutta halusin tehdä sen niin, koska haluan teoksestani mahdollisimman paljon nimenomaan minun näköiseni, silläkin uhalla, että ohjaus kusisi. Tiedän,ahnetta ja itsekästä, mutta niin ihanan haastavaa!

Mietin pitkään mitähän katsojat tulevat olemaan mieltä L-teoriasta, mutta tulin hyvälle fiilikselle kun Kaya ja Emmi olivat tykänneet, kun esitimme sen heille perjantaina aamulla. He toimivat äänimiehinä siinä, joten oli jo aikakin näyttää teos heille. Tänään sitte Jarmo Inkinen kävi katsastamassa teoksen ja antoi oman palautteesa meidän pyynnöstämme. Hän sanoi ettei hänen tarvitse sitä tulla katsomaan välttämättä uudestaan, sillä se on jo valmis.

Olin lievästi sanottuna yllättynyt. Hänestä teos oli valmis, eikä se enää tarvitsisi mitään ihmeellistä.Tietekin muutaman parannusehdotuksen heitti kehiin, mitkä olivat erittäin hyviä pointteja ja aiommekin kiinnittää niihin huomiota, mutta että kokonaisuus oli toimiva ja valmis. Se todella yllätti, sillä itsestä tuntuu että on vielä pajon tekemistä. Kutsuimme Inkisen katsastamaan tuotoksemme ja antamaan ohjauksellista neuvoa, niin kuin asian ilmaisin hänelle ja olen kiitollinen että hän tuli ja antoi oman näkemyksensä. Hyvä jos se näyttää olevan kohdillan. Nyt ei kuitenkaan ole aika nostaa jalkoja pöydälle ja ajatella että "kyllä sitä sitten iltamissa" vaan nyt on aika vielä viimeisten rutistusten, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen.

Viikonloppu on mennyt muute rauhallisissa merkeissä täällä Laukaassa Emmin kassa. Huomenna harjoitusten jälkeen suuntaamme Emmin vanhemmille päivälliselle.

Tänään on ollu hyvä päivä. Kieltämättä tuli hyvä fiilis ja tunne että on sitä jossakin sitten onnistunut, kun ammattilaisen mielestä olen kirjoittanut hyvän näytelmän. Tästä on hyvä jatkaa!

PS. Minua vituttaa suuresti kun näppäimet eivät tässä koneelle kunnolla toimi, tai että ne ei kunnolla painu pohjaan asti ja siks virheitä saattaa esiintyä tekstissä,vaikka yritänkin niitä tarkastuksilla kitkeä. Varmaan jotain epämääräistä näppäimien alla. Tämänkin kirjoituksen tekoon meni iha helvetisti aikaa. Kenties aika vaikka pienen putsauksen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti