maanantai 12. elokuuta 2013

Hyvä fiilis, hyvä meininki!

Nonniin, jälleen kerran sorvin ääressä. Kiirettä on pitänyt niin koulun kun teatterinkin saralla, etten ole kerennyt kirjoittaa esimerkiksi enskarin jälkeisiä tunnelmia tai ekasta koulupäivästä. Nytkin kun kelloa katsoo, niin sehän on jo yli puolen yön ja aamulla kuudelta ylös. Noh, jospa nipistän hiukan unistani ja kirjoitan 10 minuuttia tänne mitä kaikkea on tapahtunut :)

Jos vaikka aloitan koulusta, noh, minä olen kuin olenkin nyt sitten merkonomiopiskelija. Aika härskiä kieltämättä. Keskiviikko ja Torstai menivät tutustuessa, mutta perjantaina alkoikin sitten ihan lukujärjestyksen mukaiset tunnit. Koko perjantai meillä on tässä jaksossa atk:ta ja päivä menikin Wordia käsitellessä. Meillä on siis sama jaksotus kun lukiollakin, 6 jaksoa vuoden aikana :)

Minusta ihan kätsy tuo atk-kurssi, koska itse en ole ikinä ollut mikään tietokonenero, enkä todellakaan osaa tehdä näillä vehkeillä (tietokoneilla, hih) mitään erikoista, joten ihan perus Wordin käyttökin tulee tarpeeseen.

Kuitenkin, viime viikosta lähtien on ollut olo, ettei ehkä tuo liiketalous ole sitä mitä olisin sittenkään halunnut. Tarkoitan että alkoi kaduttamaan, kun ei hakenut audiovisuaaliselle puolelle, jossa voi sitten erikoistua toimimaan tv- ja radiotyössä, se kuitenkin ehkä olisi ollut enempi mieleeni. Nooh, ajatus ahdisti minua nämä pari päivää, kunnes tänään kävin sitten ilmaisemassa asian opinto-ohjaajalle. Kysyin että olisiko mahdollista vaihtaa vielä alaa, hän totesi ettei usko sen olevan mahdollista, mutta lupasi ottaa selvää ja inffota minulle. Heti tuli paljon huojentunut olo, tai että ainakin nyt ei jää vaivaamaan ja on ainakin itse yrittänyt vielä vaikuttaa opiskeluunsa. Ei sillä, että tässä liiketaloudessa mitään vikaa on, mutta ehkä se audio olisi ollut enempi mun juttu. :) Mutta jos ja kun nyt sitten käy niin, ettei vaihto ole mahdollista, niin käyn sitten tämän tutkinnon ekan vuoden loppuun. Ensi vuonnahan Teak kutsuu ;)

Parin päivän aikana on alkanut jo muodostumaan luokallamme näitä kuuluisia kuppikuntia. Ihmiset ovat löytäneet omat sisarsielunsa, joiden kanssa hengaavat välituntisin. Olenko minä löytänyt? En, enkä ajatellutkaan. En ollut Lahdessa mikään suurin teamplayer enkä ole sitä edelleenkään. Tykkään olla itsekseni. Ei sillä, ettenkö voisi olla porukassa, mutta jotenkin tuntuu vielä ettei juttu luista jos menisi keskustelemaan jonkun kanssa kunnolla ja olisihan sellainen teennäinen ja väkisin väännetty tikusta asiaa keskustelu aika kiusallista molemmille. Hyvältä luokka kuitenkin vaikuttaa, ei sillä. Ihan ihmisiä näyttäisivät olevan :P

Noh, mitä tulee sitten taiteeseen niin, ah! Arieksen ensi-ilta meni täydellisesti. Koko perjantai päivä oli aivan jumalaton kiirus, mutta oli se kaikki sen arvoista. Koskaan ei ole mennyt noin hyvin ja ei voi kun ihmetellä, kun ottaa huomioon että koko harjoittelukauden aikana oli ainoastaan kahdet harjoitukset, jolloin kaikki olivat paikalla. (Anteeksiantamatontahan se on, mutta painettakoon nyt tämän kerran villaisella. Minun ohjauksessa sitten kurmuutan oikein kunnolla!)

Katsojia oli ensi-illassa 20. Esityksen jälkeen lähdimme juhlimaan ensi-iltaa Emmin luokse Arieksen porukalla, jonne  myös ystäväni Harjunen ja Julia saapuivat hiukan myöhemmin. Olivat tulleet Kuopiosta asti katsomaan ensi-iltaamme. Mukava oli jälleen nähdä :) toivottavasti pian näemme taas!

Lauantaipäivä meni samoissa merkeissä kuin perjantai-ilta. Kanavateatterin karonkka vei koko päivän ja kyllähän sitä tuli savusaunottua ja telttasaunaankin menin ensimmäistä kertaa. Hieno kokemus muuten! Kokeilkaa ihmeessä. Oli muutenkin hyvä päivä viettää kanavalaisten kanssa. Toivottavasti ensi kesällä roolia irtoaa jälleen, niin pääsen olemaan mukana hienojen ihmisten kanssa. Kanavan 20. juhlavuosi ;)

Eilisessä esityksessämme olikin jo sitten yli 30 ihmistä. Seuraavat esitykset ovatkin ensi perjantaina klo 19 ja la ja su klo 15. Tulkaahan katsomaan!

Haluan vielä lopuksi kiittää suurta opettajaani, ohjaajaani ja ystävääni Jarmo Inkistä sekä nykyistä kanavan ohjaajaani Antti Viitamäkeä hyvin rakentavasta palautteesta. Se on meille kultaakin kalliimpaa näin alkutaipaleellamme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti