sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Työntäyteinen viikonloppu Lahdessa

Jahas, taas on viikko päässyt kulumaan edellisestä päivityksestä. On pitänyt niin kiirettä ettei ole ehtinyt päivitellä ikävä kyllä, mutta onneksi nyt on hieman aikaa.

Viime maanantaina tosiaan juhlimmekin Emmin kanssa vuosipäivää ja kävimme Amarillossa syömässä ja illalla leffassa katsomassa 21 tapaa pilata avioliitto. Ihan peruskauraa suomileffaksi. Tykkäsin. Ja mukavana bonuksena sai nähdä leffassa vielä maisteri Palanderinkin pienessä roolissa.

Kävin myös vetämässä improillan Jyväskylän ammattikorkeakoululaisille kyseisenä maanantaina ja oli kyllä mukavaa. Ryhmä oli pieni (8-9 henkeä) mutta se oli juuri sopiva. Ryhmässä oli ihmisiä joilla ei ollut mitään kokemusta teatterista tai improsta aikaisemmin ja oli myös niitä jotka olivat olleet mukana teatterissa. Kaikki olivat mukana täysillä ja oli hyvä meininki. Vedin muutamia improleikkejä/pelejä ja lopuksi katsottiin hieman hahmon rakentelua.

Viime keskiviikkona oli sitten ns. minun enskarini. Ja millainen enskari se minulle olikaan. Aivan uskomaton. Jotenkin tuntui että viimeistään kun näki tuttuja katsomossa (Emmin, mutsin,  Kayan, Juhan, Markuksen) sai aivan uudenlaisen energialatauksen ja tunsin olevani uskomattoman hyvässä vireessä läpi esityksen. Hyvä niin. Tavoitehan on aina tarjota parasta mahdollista.

Emmi oli täällä keskiviikosta eiliseen ja tuli vielä katsomaan toisenkin esityksemme eri miehityksellä. Nyt päivät ovat helpottaneet kun ei ole muuta päivisin kuin iltaisin esitykset. Päivisin on saanut levätä enemmän, mutta töitäkin on ollut mm. ennakkotehtävien parissa.

Eilen meillä alkoi parin päivän loma tiistaihin asti, jolloin on taas esitys. Kävin eilen Helsingin Domissa katsomassa FCF:n tapahtuman The Gods of the Northin. Hieno show, vaikka meninkin sinne puolessa välissä. Oli hienoa nähdä välillä suomalaisten trikoohalailua amerikkalaisen vastapainoksi. Tuli fiilis jälleen että miksei sitä itsekin kouluttautuisi moiseen?  Nooh, ehkäpä jätän kehät toisille ja pidän lavat itselläni. Se on ihan hyvä diili. Toistaiseksi.

En mennyt Laukaaseen tänä viikonloppuna, vaan ajattelin jäädä tänne tekemään töitä. Eilen kävin muutamilla Wanhassa Mestarissa ja otin vapauden tänään nukkua kolmeen asti päivällä. Sain sopivasti kuitattua univelkaakin samalla. Tänään olenkin sitten tehnyt kirjallisia töitä. Yoshi Oidaa sain hyvin eteenpäin ja sain myös tehtyä Metropolian ennakkotehtävät. Nyt sitten vain huomenna lähettämään postiin ne. Niin siis haen myös Teakin lisäksi Metropoliaan Teatteri-ilmaisu ohjaajaksi, kuten viimekin vuonna. Turpiin tuli viimeksi, tosin kokemuksen puute oli silloin aikamoinen. Katotaan onko sitä vuodessa yhtään kehittynyt.

Metropolian ja Teakin lisäksi olen hakenut myös Jyväskylään ammattikouluun. Kyllä, siis suomeksi ihan amikseen. Jaa mikäkö ala? Liiketalous. Olihan se aika nöyrää kaivaa lukion päättötodistus ja ladella sieltä kurssien numeroita hakulomakkeeseen. Täytyy myöntää että sitä vielä vuosi sitten olisi nauranut moiselle idealle vedet silmissä mutta toisaalta, pakkohan se on jokin pohja hommattava. Ei voi luottaa siihen että läpimurto taiteen saralla tapahtuisi. Amiksessa on se hyvä puoli että ammatin saa kahdessa vuodessa kun on lukiopohja. Ammattikorkeaan en kuitenkaan hakenut merkonomiksi, koska ala ei kuitenkaan ole sitä mitä oikeasti haluan, joten miksi tuhlata 4-5 vuotta opiskellen alaa joka ei kiinnosta?

Huomenna on vielä vapaapäivä ja ajattelinkin pyhittää sen Peer Gunthille (en osaa tehdä sitä saksalaista u:ta vai onko se y?) Teakin tanssisoololla pyyhin persettä kun keksin uudet sanat. Mietin monta iltaa mistä laulan biisissäni. Mietin että sen pitäisi olla jotain hienoa ja syvää joka varmasti koskettaa, mutta sitten päätin että vitut. Miksi teen sellaista mikä ei minua miellytä tai kosketa? Miksen tekisi jotain millä on jokin pieni sanoma ja joka on totta? Siispa kirjoitin uudet sanat joihin olin lopuksi tyytyväinen ja jos minä olen tyytyväinen niihin, niin se saa kelvata myös muille. :)
Nyt ajattelin rentoutua  ja katsella amerikkalaista showpainia, niin jaksaa sitten huomenna työskennellä :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti