lauantai 8. helmikuuta 2014

Osimoillee tällänen viikonloppu

Heissan! Tämä viikonloppu on mennyt jälleen Laukaassa Emmin kanssa oleskellessa. Kävimme teatterissa, pizzalla, saunassa, nukuttiin pitkään ja mitä nyt meidän perusviikonloppuun nyt kuuluukaan. Niin ja Olympialaisethan ne taisivat eilen komiasti alkaa, eiköhän sieltä jotain lajia löydy allekirjoittaneelle, muutakin kuin se curling ;)

Tabletti tuli minulle postissa viime tiistaina :) päätin nyt hommata sellaisen, niin se toimii sellaisena läppärin korvikkeena jos teen matkaa kauemmaksi. Sitä paitsi se on ihan näppärä vehje kulettaa vaikka laukussa kouluun mukaan. Ei ollu mikään kummoinen, perus Samsung Galaxy, vaikka lupasin itselleni kun Samsung puhelimeni alkoi sekoilemaan etten enää ikinä osta mitään Samsungia, noo, olen aina toitottanut sitä miten jokainen rikollinenkin tässä maailmassa ansaitsee toisen tilaisuuden, niin miksei sitten Samsung?

Aries-Teatterilta on näillä näkymin tulossa toukokuussa ulos performanssiesitys. Ajankohta on vielä hieman hakusessa, mutta toukokuussa olisi määrä pitää esitykset. Arieksen naisväki hoitaa nyt tuota performanssiesitystä kun herrasmiehet pitävät sapattivapaata :)

Aries-Teatteri on nyt sitten virallisesti Suomen Harrastajateatteriliiton jäsen. Mainiota! Nyt voimme sitten mainostaa teatterimme toimintaa sielläkin suunnalla. Hyvä hyvä! Myös Arieksen kotisivut valmistuvat viikon päästä datanomien toimesta. Ovat tehneet nopeaa ja ensiluokkaista työtä. Laittelen tänne sitten linkkiä kun saamme vielä oman serverin sivuille :)

Tänään kävimme Martin ja Emmin kanssa tsekkaamassa Laukaan teatterin ja Laukaan lukion draamakerhon yhteistyössä tehdyn "Irti minusta"-esityksen. Esitys kertoi anoreksiaa sairastavasta 23 vuotiaasta ´Noorasta ja siitä miten hänen sairaus vaikutti myös muun perheen arkeen.

Täytyy sanoa että tykkäsin. Oli jotenkin  terapeuttista katsella kyseistä esitystä, jossa myös ahdistus oli eräänä vahvana elementtinä pääosanesittäjän elämässä. Itse kun on painiskellut pari viime vuotta omissa ahdistuksissaan oli jotenkin hyvä seurata sitä lavalla ja pystyi samaistumaan jotenkin päähenkilöön. Okei, itse en tietenkään voi sanoa miltä anoreksiaa sairastavasta tuntuu mutta ahdistusta toki on monenlaista :) Essi, Sirpa ja Assi suoriutuivat minusta hyvin rooleistaan. Oli myös mukavaa nähdä Assi isommassa roolissa ja tykästyin häneen kovasti. Hänen roolinsa oli minusta hyvin onnistunut. Juoni eteni nopeasti ja koko homma rullasi vauhdilla eteenpäin, välillä tuntui jopa etenevän ehkä liiankin nopeasti, mutta toisaalta, eipähän ainakaan jääty junnailemaan epäolennaisuuksiin. Hyvä niin. Hanna Järvisen esikoisohjaus ja hyvää jälkeä syntyi. Anoreksian kanssa painiminen on hyvin tuttu asia varmasti monelle suomalaiselle perheelle tälläkin hetkellä.

Huomasin että teoksessahan on paljon samaa pohdintaa kuin mitä itse olen kirjoittanut Teatterinvihaajaani, tosin lähestyn päähenkilön ongelmia eri kantilta kuin anoreksian. Ihmisen mieli kiehtoo minua ja siitä on ainesta moneen teokseen. Itse uskon siihen, ettei ihminen tarvitse välttämättä lääkehoitoa psyykkisissä asioissa, vaan että ihmisen oma mieli on yksi parhaimmista lääkkeistä. Uskon että ihmismieli pystyy parantamaan.

Vastapainoksi teokselle kävimme Emmin ja Martin kanssa pizzalla. Hyvää oli pitkästä aikaa syödä oikeaa pizzaa, kun nyt viime hetken kiireiden takia on sortunut syömään einesruokia ja se kyllä varmasti näkyy -.-

Putouksenkin kerkesin katsastaa ja ihan jees jaksohan se oli. Kovasti ollaan kauhisteltu lehdissä nyt miten Saariluoma aikoo jättää leikin tämän kauden jälkeen. Minusta enemmän pitäisi nousta uutista siitä miten Saariluoma on jaksanut näinkin kauan samaa formaattia? Ei siinä, Putous on jees viihdettä, mutta vaarana on että hohto katoaa jossain välissä ja sarja kärsiii inflaation.Ellei ole jo kärsinyt. Noh, kunhan nyt ei mitään 12. kautta tehdä niin... Niin ja olen myös kade miten ripped Musta Barbaari oli. Damn!

Ensi torstaina taitanee käsitykseni mukaan olla Suomen ensimmäinen jääkiekkomatsi Olympialaisissa ja vieläpä Itävaltaa vastaan. Povaisin helppoa voittoa, mutta kun se Sveitsikin on yllättänyt viime vuosina MM-kisoissa niin pelkään että muutkin maat ovat petranneet. Nojaa, Selänne pistäköön avausmaalin niin minä kiitän :)

Olympialaisten avajaiset olivat oikein näyttävät. Ei ihme ettei miljardeja oltu säästelty. Tosin, mietiskelin miten olisi ollut aivan mahtava avajainen jos Putin olisi kävellyt käsi kädessä jonkun miehen kanssa soihdun eteen ja vetäisseet oikein kunnon pitkän ja tulisen venäläiskielarin. Olisi varmasti hiljentänyt kaikki. Edes hetkeksi. Noh, takaisin realismiin: Eihän niitä homoja siellä Sotshissa ollutkaan .... :(

Eipä tässä kummempia. Ensi perjantaina lähden Helsinkiin ja lauantaiaamuna kone lähtee hesasta kohti Playa de Inglesiä. Jiihaa! Elämä on laiffii!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti