lauantai 27. heinäkuuta 2013

Pitkästä aikaa oikeasti hyvä kauhuleffa!

Hei!

Tämä lauantaipäivä on oikeastaan mennyt laiskotellessa...kerrankin. Eilen juhlimme pilkkuun asti Martin kaksikymppisiä ja yövyimme Emmin luona, missä olen edelleenkin kun kirjoitan tätä.

En olekaan maininnut vielä täällä, mutta päätimme vielä Emmin kanssa yrittää yhdessä. Ajattelimme vielä antaa suhteellemme viimeisen mahdollisuuden ja nyt kun Lahtiaikakin on takanapäin niin on mennyt nämä muutama viikkoa oikein mukavasti. Ei turhia riitoja eikä sellaisia. Hyvä niin :)

Kävimme tänään leffassa Emmin kanssa. Emmi on töissä Jyväskylän satamakahvilassa ja sieltä menimme yhdessä Emmin töiden jälkeen Jyväskylän Finnkino Fantasiaan. Nyt kun noita ilmaisia leffalippuja on (saimme kuvauksista jokainen 4 kpl) niin hyvähän niitä on sitten käyttääkin. Hyvä niin, nimittäin en tiedä teistä, mutta leffaanmeno on nykyään aivan uskomattoman kallista. 26 euroa olisivat olleet liput yhteensä. Siis 26 euroa? Ennen pääsi 5 eurolla leffaan oli aika mikä hyvänsä. Ajat muuttuvat ja hinnat myös. Jösses. Ei ihme ettei leffassa nykyään pahemmin käy porukkaa. Nytkin salissa oli meidän lisäksi ehkä 8 ihmistä.

Mutta leffa itsessään oli aivan mainio. Hyvään pätkään tajuttiin satsata liput, nimittäin Puhdistusten yö. Aivan mahtava kerta kaikkiaan. Pitkästä aikaa piinaavaa jännitystä ja freesi idea leffassa. Leffa siis kertoo miten Amerikassa on otettu vuodessa käyttöön yksi yö, jonka aikana ihmiset saavat purkaa paineitaan tappamalla toisiaan. Kaikki on sallittua 12 tunnin ajan ja kaikki hätäpalvelut ovat suljetut siltä ajalta. Leffassa perhe lukkiutuu taloon, johon sitten nämä arjen antisankarit yrittävät murtautua verenhimoisesti.

Muistutti hieman Panic Roomia, mutta paljon parempi minusta. Ei ollut mitään perus zombiesilvontaa tai teinejä ahdistelevaa sarjamurhaajaa, vaan oikein toimiva kokonaisuus. Okei, onhan näitä elokuvia, jossa jotkut elävät kuolleet yrittävät tunkeutua suljettuun paikkaan jossa on ihmisiä, mutta tässä oli jotain, mikä sain tämän toimimaan paremmin. Käsittääkseni leffa onkin saanut suht hyvät arvostelut.

Huomenna onkin sitten aika jättää Kanavateatterin esitys taakse, sillä huomenna on kaksi viimeistä esitystä klo 15 ja klo 19. Aika on kyllä mennyt nopeasti. Alle 2 viikkoa Arieksen ensi-iltaan ja tuntuu että siinä kaikki on vielä kesken.

Se on muuten kohta lähdettävä koulurepun ja penaalin ostoon, kun 7. päivä alkaa ammattikoulun liiketalousopinnot :D jotenki härskiä palata tässä iässä vielä ihan kouluun kouluun, kun on nyt noita kansanopistoja tässä pari ollut välissä. Nooh, saa nähä miten pärjään siellä :) olisipa siellä jotain teatteri-ihmisiä!

Keksin tänään nimen marraskuun dialogillemme, jonka Aten kanssa Arieksessa esitämme. Se on L-teoria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti