tiistai 2. heinäkuuta 2013

Jälleen ensi-ilta tulossa!

Jälleen on vierähtänyt muutama päivä edellisestä kirjoituksesta, tosin eipä sillä, ei nyt mitään kovin merkittävääkään ole juuri tapahtunut, mutta milloinkas minulle. Taidankin turista lämpimikseni tässä nyt ja tehdä vaikka tikusta asiaa, jos ei muuta :P

Kävimme lauantaina katsomassa AdAstra teatterin Fedja setä, kissa ja koira- lastennäytelmän Arieslaisten kanssa. Sina esiintyi siinä myös, joka siis on mukana Kayan Kumpa minä olisin sinä-produktiossa. Näytelmä olikin mieleiseni ja tuntui virksitävän hyvältä seurata välillä lastennäytelmää, joka on niin selkeää että tyhmempikin tajua sen (lue:minä) joten oikein nautittava kokemus oli.

Nykyään kun käyn teatterissa en enää pelkästään vaan istu ja pelkästään nauti esityksestä. Huomaan koko ajan tekeväni huomioita näyttelijöistä: miten he eläytyvät, miten tulkitsevat rooliaan, mitä voisi tehdä toisin, mitä tekevät hyvin, kuinka läsnä ovat, tekniset seikat yms... En enää osaa jättää sitä pois, enkä tosin enää haluakaan, alussa se joskus häiritsi kun halusi vaan keskittyä olemaan ajattelematta mitään, nykyään teatteriin menoni ei ole enää aivoja narikkaan jättämistä, vaan havainnointia ja oppimista muilta enemmän kuin ennen.

Jani Ahosen näyttelijäntyö saa minulta erikoismaininnan. Häntä oli miellyttävä seurata ja hän osaa asiansa, tosin, onhan hän tätä jonkin aikaa jo tehnyt. Kiitos Jani!

Sinasta pidin myös, en sen takia, että hän on osa Ariesta, vaan puhtaasti siitä syystä, että nyt pääsin kunnolla seuraamaan hänen lavaesiintymistään kaikessa rauhassa. Minusta se oli hyvää ja monta kertaa olin ylpeä ja mielissäni, että saan näytellä hänen kanssaan Kayan produktiossa. Jos itse olisin tuossa iässä ollut noin hyvä, niin aijai, sitähän voisi nyt olla jo kuinka pitkällä tahansa...


Fedjan jälkeen menimme Kayalle juhlimaan Arieksen perustamista. Okei, aikalailla myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, nyt nimittäin oli oikeastaan ensimmäinen kerta kun aikataulut kaikkien osalta saletisti natsasivat (hih, Mr. Mallorca viittaus).

Mitä tulee Arieksen esikoisproduktioon, se näyttää todella hyvältä. Lauantaina meillä oli ensimmäinen läpikahlaus, joka meni niin hvyin, kuin se vaan voi mennä kuukauden harjoittelun jälkeen. Odotan jo innilla että harjoitukset alkaisivat oikeasti. Nämä parin tunnin rykäisyt ovat olleet...hmm...replaharkkoja, odotan vähintään niitä 6 tunnin treenejä, että kaikki alkaa näyttämään hyvältä ja hitsaantumaan kunnolla kasaan. Noh, enköhän kohta ala niitä jo saamaankin, kaikella lienee aikansa :)

Ainoa mitä itse mietin, on esityksemme kesto. Tavoite olisi 60 min. mutta läpikahlaus kesti 35 minuuttia, okei, musiikkeja ja pari juttua jäi pois ja hieman nopealla temmolla se tehtiin, mutta silti uskon realistisemman ajankin olevan n. 45 min. Saa nähdä mitä suuri ohjaajamme Kaya suuressa viisaudessaan tekee. Lisäämmekö jotain vai mitä. Tietysti tuo 45 minuuttia on vain minun arvioni, mutta veikkaan, ettei se kauas lopputuloksesta heitä. Yllätyin itse produktion kestosta, luulin että olisi ollut pidempi, nooh, uskon että pituutta siihen saadaan kyllä. Järjestelykysymyksiä.

Olemme Kayan ja Emmin kanssa myös käyneet kosiskelemassa sponsoreita Arieksen toiminnan tukemiseksi ja pari yritystä onkin jo lähtenyt mukaan. Moni vielä harkitsee ja palaa myöhemmin asiaan. Toivottavasti mahdollisimman moni auttaisi meitä :)

Ensi perjantaina koittaa Kanavateatterin ensi-ilta, joten terveppä tuloa kaikki katsomaan, mikäli Keski-Suomessa liikutte. Paljon on hyviä teattereita, mutta Kanava on sieltä parhaimmasta päästä: katettu katsomo, ensiluokkainen palvelu, ensiluokkainen näytelmä ja tietysti minä näyttelemässä ;)

Mutta joo, tänään oli omaisten ennakko ja ihmisiä oli joitakin kymmeniä. Huomenna, tai oikeastaan tänään (klo on nyt 2:09) on Nordean ennakko, torstai vapaa ja perjantaina sitten enskari. Vielä ei jännitä, eikä tänäänkään juuri jännittänyt. Miellän ennakot aina kenraaleiksi, niinkuin ne minusta ovatkin, enkä siksi koskaan kutsu ennakkoon omaa perhettä tai tuttuja. Minusta he eivät saa nähdä vielä "keskeneräistä" työtä, vaan ensi-iltaan sitten ovat tervetulleita. Tosin, ensi-illan ja viimeisen näytöksen välillä on luonnollisesti eroa kuin yöllä ja päivällä, mutta silti. Ensi-ilta starttaa aina minusta ne "valmiit" ja "oikeat" esitykset.

Minun piti katsoa vielä Puhdistus elokuva, mutta kun kelloa katsoo niin huomaa, että parempi mennä kohta nukkumaan. Aikainen herätys aamulla, täytyy salille ehtiä ennen Arieksen treenejä. Vielä voisin kirjoittaa hieman ensi syksyn Arieksen dialogia, mutta siitä lisää myöhemmin.

Hyvää yötä ja tässä teille vielä Kanavan esitysaikataulut. Tulkaa! :)



Esitykset 

 Pe 5.7. klo 19.00
Su 7.7. klo 15.00 ja klo 19.00
Ma 8.7. klo 19.00
Ke 10.7. klo 19.00
Pe 12.7. klo 19.00
Su 14.7. klo 15.00 ja klo 19.00
Ma 15.7. klo 19.00
Ke 17.7. klo 19.00
Pe 19.7. klo 19.00
Su 21.7. klo 15.00 ja klo 19.00
Ma 22.7. klo 19.00
Ke 24.7. klo 19.00
Pe 26.7. klo 19.00
Su 28.7. klo 15.00 ja klo 19.00

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti