maanantai 17. kesäkuuta 2013

Olihan se reissu

Viikonloppu tuli vietettyä erittäin hyvässä seurassa Kuopiossa. Harjusen ja Julian luona oli mukavaa ja biletystä riitti sekä perjantaina että lauantaina Kuopion Onnelassa.

Perjantaina aloittelimme Harjusen kanssa muutamalla olusella ja odotimme Julian tulemista töistä kotiin, jonka jälkeen siirryimme saunaan ja sieltä lopulta Kuopion yöhön. Lauantaina kävimme Matkuksessa kiertelemässä. Itselläni oli vallan hyvä olo, mutta Harjus paralle oli iskenyt vuosisadan darra. Uuteen nousuun lähdettiin kuitenkin illalla ja suuntasimme Onnelan  Glow-partyihin.

Lauantaiyönä n. klo yhden aikaan sain sitten Martilta viestin että Kanavateatterin harkat ovat seuraavana aamuna klo 11. Itse luulin että olisivat vasta olleet illalla, mutta olinkin erehtynyt aikataulusta. Noh, joku toinen voisi viitata kintaalla ja soittaa aamulla ohjaajalle, ettei tiennyt ja ettei ole tulossa, mutten voinut moista tehdä. Omatunto nähkääs...  Joten laitoin ns. korkin kiinni ja aloin selvittämään aikaisia kulkuyhteyksiä Jyväskylään ja sellainen löytyikin VR:ltä bussin muodossa (Kuopion rautatieaseman kunnostuksen takia VR käyttää myös busseja) ja niinpä biletys sai jäädä ja painelin nukkumaan neljän aikaan yöllä ja seitsemältä soi kello ja 8.20 lähti bussi kohta Jyväskylää, jonne saavuin klo 10 ja Martti haki sieltä minut ja kerkesimme hyvin klo 11 harjoituksiin.

Huh, kaikki oddsit oli vastaan, mutta beattasin ne ja pystyin tulemaan Kuopion yökerhoista harjoituksiin, ei voi olla kuin ylpeä. Okei, joku voisi todeta että olen tyhmä tai liian tunnollinen, noh, ehkä olenkin, mutta minähän en oman mokani takia ala jättämään harjoituksia väliin. Se olisi
itsekästä ja loukkaavaa muita kohtaan. Eri asia sitten, jos ei olisi ollut mitään mahdollisuutta kyytiin siihen aikaan, mutta kun joka tapauksessa olin tulossa sunnuntaina pois niin yhtä hyvin sitä sitten lähti aikaisin ja paineli harjoituksiin tekemään jotain hyödyllistä :)

Tänään jatkuivat myös Arieksen harjoitukset. 2. Näytöstä kävimme läpi ja se lähti sujumaan oikein mallikkaasti. Keskiviikkona sitten lisää ja huomenna suuntaan Kanavateatterin lavastusmaalaustalkoisiin. Hommia siis riittää, mutta sitten voi hyvällä omalla tunnolla lähteä Juhannusta viettelemään Helsinkiin :)

4 kommenttia:

  1. Haastoin sut blogissani! Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
  2. Moi..

    huomasin sun blogin kun kuukletin lahden kansanopiston teatterilinjaa, joten uskaltauduin kysymään muutamaa asiaa mihin en tietoa löytäny..

    oon menossa ens viikolla kokeisiin ja mietin et millaset ne on! mitä te jouduitte tekemään muuta ku omat opeteltavat jutut (mono, laulu, liiikunnallinen)? olitteko pelkälle tuomaristolle vai oliks huoneessa muitaki? mitä kaikkea siellä tehää, improjako?

    kiitti jo etukäteen, tosi hyvä blogi!!

    VastaaPoista
  3. Moi!

    Hmm, joutu oikee mietiskelemään ku tuntuu niin pitkältä ajalta tuo viime kesä :) mut siis just nuo perustehtävät aikalailla pelkästään, ainaki meillä, eihän sitä sit tiiä, onko ne tänä vuonna muuttaneet käytäntöjä, mut meil oli ainaki vaan nuo ja sit iltapäivällä sellanen ryhmässä suunniteltu improvisaatiotehtävä.

    Valintakoepäivä alko 20. min lenkillä ja sit jokainen vuorollaan esitti liikesoolosa ja myöhemmin monologin ja laulun. "Raatina" toimii koulun opettajia (Teatterilinjan opettjat, lauluopettaja, tanssiopettaja...)

    Mut siis tollanen päivä se ainaki meil oli. Tosi hyvä fiilis jäi koko päivästä muutenkin :) tsemppiä pääsykokeisiin! Lahti on todellaki paikka, mis kannattaa teatteria opiskella!

    VastaaPoista