sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Teatterifestarit

Tänään täällä Lahdessa oli koko päivän kestävät teatterifestarit Teatteri Jukossa. Aamulla klo 10 alkoi ensimmäinen show (Veera Kopsalan "I am the bird now") ja klo 20 illalla alkoi viimeinen Lokkitanssiesitys. Itse olin mukana Monican tähdittämässä Medeiassa muiden jätkien kanssa.

Täytyy sanoa että ihan riittävästi teatteria yhdelle päivälle kun 10 tuntia putkeen sitä tarjottiin. Okei, ei tietenkään koko ajan, vaan esitysten välissä oli n. 20-30 min. taukoja, mutta jokatapauksessa aika monta pläjäystä.  Omaksi henkilökohtaiseksi suosikikseni on sanottava (Medeian lisäksi siis :P) Kihlströmin ja Peltolan "Kuin täydellinen herrasmies- keskusteluja naisista" - esitys. Se oli erittäin samaistuttava ja samalla riemastuttava. Asiat joita siinä käytiin läpi ovat tuttuja omasta elämästäkin, niin naurettavilta, kuin jotkut niistä kuulostivatkin. Ei pidä myös unohtaa my manin Esko Korpelaisen "Minä rakennan sinulle saunan"-monologia.

Nyt tuntuu hassulta kun on pitkästä aikaa oikeasti sitä luppoaikaa. Tarkoitan että yleensä illat ovat kuluneet jonkun harjoitteluun tai johonkin duunin tekoon, mutta nyt sitä ei ole. Kevätdemo tietty, mutta se on jo valmis ja sen käyn läpi joka yö, mutta muuta sitten ei olekaan. Siispa nautin vain olostani ja chillailen facebookissa sekä katselen hömppärealitysarjoja netistä.

Teatterifestarit antoivat inspistä, että alkaisi jälleen kirjoittamaan näytelmän käsistä, vaikka dialogia edes. Syksyllä aloittamani on vielä aika alussa ja en ole siihen sitten syksyn koskenutkaan. Voisihan tuota vilkaista, jos siihen saisi otetta. Ehkä.

Metropoliasta tuli alkuviikosta kutsu ja kaippa sinne on 20.päivä lähdettävä kokeilemaan. Teakin 3. vaiheen tulokset tulevat tiistaina. Porukka täällä on hyvin malttamaton sen suhteen ja jännittävät sitä. Täytyy tunnustaa että itse viikonlopun aikana jo unohdin senkin asian. Ei jännitä yhtään, tosin, sekin jännitys tulee varmasti tiistaina, mutta kävi miten kävi, olen tyytyväinen itseeni, vaikka eihän se 3. vaihe yhtään pahaa tekisi, kyllähän sitä mielellään kävisi sielläkin pyörähtämässä :P

Kanavateatterin harjoituksissa pääsin käymään viime torstaina ja kävimme läpi nyt ekaa puoliskoa. Hyvin olen päässyt mukaan, vaikka olen ollut vasta kolmissa harjoituksissa. Kahden viikon päästä olenkin sitten täysin kanavan palveluksessa, joten hyvinhän tämä aikataulu osuu kohdilleen.

Mitä taas Ariekseen tulee, ensimmäinen kokous pidettiin myös torstaina ja Kayan esikoisohjaus "Kunpa minä olisin sinä" saa ensi-iltansa 9.8.2013. Silloin koittaa Arieksen tulikoe!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti