tiistai 26. helmikuuta 2013

Berliinissä

Täällä sitä ollaan! Saksan Berliinissä! Eilen tänne tultiin ja nyt sitä jo huomaa että puolet ajasta on jo mennyt. On se niin väärin. No, loppuajasta vaan kaikki ilo irti, ennen kuin torstaiaamuna lento takaisin Helsinkiin koittaa.

Eilen lähdimme Jyväskylästä junalla Helsinkiin kuuden jälkeen aamulla. Helsingistä bussilla tulimme Helsinki-Vantaa lentokentälle, jossa olimme jo neljä tuntia ennen lennon lähtöä. Vähän aikaisin kieltämättä, mutta odottelu meni nopiaan, yllättävää kyllä. Lento Berliiniin kesti kaksi tuntia.

Ensimmäinen kielimuuri esiintyi jo lentokentän ulkopuolella bussissa, kun kuljettaja ei puhunut englantia. Selitä siinä sitten minne halutaan, mutta onneksi ympärillä oli ystävällisiä ihmisiä, jotka auttoivat selittämään kuljettajalle paikkamme.



Hotellimme lähistöltä
                                        



Meidän hotelli on tosi hieno ja olen tyytyväinen kokonaisuuteen. Tämä sijaitsee ehkä hieman
syrjäkadulla, mutta silti tässä lähellä on paljon kivoja pieniä kauppoja ja bussilla/metrolla pääsee keskustaan helposti.


Tänään lähdimme aamiaiselle Gästhaus Kronbachen - nimiseen pieneen kuppilaan. Ranskalainen aamiainen kahvin kera starttasi tämän aamun:



Ranskalainen aamiainen

Aamiaisen jälkeen lähdimme metrolla kiertelemään eri paikkoihin. En ikinä enää sano että Helsingissä on vaikea kulkea tai että ahdistaa kulkea Helsingissä kun ei tunne paikkaa. Täällä ei tunne ainakaan, paikka on paljon Helsinkiä isompi, eikä ymmättä vittuakaan mitä ihmiset puhuvat ympärillä. Onneksi englanti on keksitty.


Brandenburgin Portti





Holokaustin muistomerkki










Kaikenkaikkiaan mahtava reissu tähän asti. Tänään olisi tarkoitis lähteä katselemaan paikallisia kuppiloita ja huomenna suuntaamme muurille ja Berliinin keskustaan. Sen verran vielä mainitsen, että jos käytte Berliinissä niin kahvi on ehdottomasti parempaa kuin Suomessa ja maistakaa ihmeessä Döner-kebabia. Saksalaisten keksimää kanakebabia. Vie kielen mennessään!


Döner-kebab

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti