sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

PD:n kausi alkakoon!

Moikka!

Noniin! PD:n esityskausi on lähtenyt virallisesti nyt liikkeelle ja se rullailee kivasti tuonne Huhtikuun loppuun. Ensi-ilta oli oikein onnistunut ja tänään oli sitten vasta toinen esitys. Kuten Paavolle totesin, kylvö ja kasvu on nyt hoidettu, aika poimia hedelmät!

Enskari oli siis loppuunmyyty ja tunnelma oli katossa. Se on aina jännä kuinka etenkin ensi-illassa aistii sen yleisöstäkin lähtevän energian ja vielä kun siitä osaa myös ottaa sipaleen itselleenkin. Itse esitys meni oikein mukavasti ja sitten oli tietenkin luvassa hieman juhlintaa.

Tänään esitys oli puolentoistaviikon tauon jälkeen ihmeellisenkin hyvä, tai no, ainakin omassa tekemisessä oli paljon myös parantamista, mutta tarkoitan että olisi se voinut mennä huonomminkin. Nyt onneksi esityksiä on se 3 kertaa viikossa, joten ei ehdi vaipua horrokseen.


Tulkaahan vaan katsastamaan Huoneteatterille mitä olemme saaneet aikaan! Kas tässä Keskisuomalaisen arvio taiteestamme: http://www.ksml.fi/uutiset/kulttuuri/teatteri/huoneteatteri-phobos-ja-deimos-kantaesitys-2022015/1992107






Ariksen Tuhansien Järvien Maa- projekti on lähtenyt oikein kivasti käyntiin. Kaikkia kolmea Chapteria olen nyt päässyt treenauttamaan, joitakin jopa parikin kertaa, joka on ihan hyvä. Suurin työ on lähinnä tekstissä ja se on onneksi näyttelijöiden tehtävä. Itse ohjaus tulee olemaan aika helppoa, sillä etenkin Martti ja Sini ovat lähteneet kuljettamaan roolejaan juuri niille raiteille mihin halusinkin. Eivätkä muutkaan kovin kaukaa perästä tule. Vielä on lepsuvaihe päällä mutta se sallittakoon toistaiseksi. Alan vaatia sitä oikeaa tekemistä sitten kun teksti on kunnolla hallussa ja aikaa on sen hieman yli kuukausi jäljellä. Nyt voidaan vielä mennä ns. kepein kengin.

Toki stressaan alitajunnassa koko ajan aikataulua mutta samalla myös rauhottelen itseäni että kyllä se siitä. Pakkohan sen on. Vielä on oma hommansa kaiken maailman tekijänoikeusjutuissa mutta toisaalta, niin oli viimeksikin, joten eiköhän sekin tästä hoidu. Täytyy vaan alkaa töihin!


Kalenteritytöistä otetut promo - ja mainoskuvat tulivat julki ja tällaisia otoksia niistä syntyi:

Kuvaajana erittäin taitava Hanna-Kaisa Hämäläinen, jonka nettisivut löytyvät tästä: http://www.ihmepeili.com/contact.html














Esitän siis syöpäsairasta John Clarkea ja odotankin innolla miltä hahmoni tulee näytöksissä näyttämään syövän runtelemana :)



Hiihtolomaviikko onkin mennyt suurelta osin töiden parissa jossa kiirettä on pitänyt Luokkakokous elokuvan takia. Viime kesänähän pääsimme avustamaan Martin, Hennan ja Emmin kanssa kyseiseen elokuvaan ja kävimmekin sen siis porukalla tsekkaamassa Finnkinolla viime torstaina. Oikein hauska pätkä oli. Juuri sellaista aivot narikkaan viihdyttävää menoa kuten osasin odottaakin. Ei sitä tiukalla pipolla pidäkään mennä katsastamaan.




Ajattelin jälleen sivistää itseäni ja lainailin kirjastosta Teakin Shakespearin lisäksi myös mm. Brechtiä ja Lymiä. Tiina Lymin Susi Sisällä on tällä hetkellä itsellä menossa ja täytyy sanoa että aivan mainio teksti on kyseessä. Pitää hyvin otteessaan ja mielessäni jo kuvittelinkin miten olisi kiva päästä kyseinen teksti tekemään jossakin joskus.

Tänä vuonna päätin etten stressaa Teakin takia. Siitä on vouhotettu niin monta vuotta ja siitä kuulee muidenkin vouhkaavan niin ei itse jaksaisi. En halua edes puhua siitä kenenkään kanssa. Se tulee kun aika on. Dialogi ja biisi nyt on päässä ollut jo jonku aikaa, vielä pitäisi valita ne monologit, jotka ovatkin aina olleet suosikkejani. Harjoituspaikkana taidan pitää edelleen Laukaan nuorisotaloa, jossa saa olla kaikessa rauhassa.


Treenikin on sujunut viime päivinä oikein kivasti mutta liika saleilu on syönyt roimasti kestävyyskuntoa joka on aivan retuperällä. Sen on nähnyt PD:n esityksissä sekä kun YRITIN käydä juoksemassa tässä eräs päivä. Ei ollenkaan hyvä. Se on saatava ennen kesää takaisin reilaan, eihän tästä muuten mitään tule :P


 
 
 
Mutta eipä tässä kummempia! Palaillaan taas!
 
 
 
 
Allekirjoittaneen ja PD:n yhden suosikkityypeistäni Milkan "15 min. ennen enskaria - selfie"
 
 
 
 
14. Steve Austin
 
Okei, joku voi nyt pilkata valintaani herran taustan takia, mutta totuus on se, että mielestäni kyseinen herra on oikein hyvin sisäistänyt toimintaleffojen periaatteet ja toimii siksi hyvin joko karskina sankarina tai roistona. Pellepainissahan on kuitenkin suurin kysymys showsta ja myöskin näyttelijänlahjoista. Jotkut sen hanskaavat hyvin ja jotkut sitten hieman huonommin mutta Austinin tekemisessä on jotain mikä näkyy ja erottuu muista, kuten myös Rockilla ja Batistallakin. Mies on valitettavasti saanut näkyvyyttä b-luokan toimintaleffoissa jotka ovat suoraan DVD:lle päätyneet, vaikka rahkeita olisi ihan mainstream tasolle. Rooli The Expendaplesissa oli jo askel kohti suurempaa, muttei sekään vielä riittänyt että herra olisi päässyt kolkuttelemaan Hollywoodin superstaran ovia. Kenties vielä joskus?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti