lauantai 12. heinäkuuta 2014

Huh hellettä!

Hei!

Täällä sorvin äärellä jälleen. Istuskelen koneella ja katson painia.( So virgin like...) Samalla valmistaudun myös huomiseen rutistukseen jolloin Kivenpyörittäjä polkaistaan kaksi kertaa putkeen. Gotta love sundays!


Kivenpyörittäjä on lähtenyt siis käyntiin. Katsojamäärät eivät ole yltäneet oikein edes viime vuoden tasolle saatikka parhaimpiin vuosiin. Onhan Kanava ollut useasti yksi Suomen suosituin harrastajateatteri. Katsojia on tähän mennessä käynyt ehkä n. 700 mikä on surettavan vähän. Keskisuomalainen ei myöskään ollut pitänyt esityksestämme ja sanoi sitä mm. sekavaksi ja että kiroilu ärsytti. Sekavuuden voin ymmärtää kun on paljon hahmoja, mutten lähde allekirjoittamaan tuota kiroiluasiaa sen enempää. Se on se teksti. Live with it!

Kanava on yleensä myös tehnyt juurikin sellaista perinteistä "hahhahhaa"- tyyppistä kesäkomediaa, joten tälläinen puhuttelevampi ja ahdistavampi teksti ei sitten enää vetoakaan niin paljoa. Sääli.

Mutta vaikka esitys onkin jakanut monia mielipiteitä, ovat ne kuitenkin itse onnistuneet oikein hyvin. Hyvä meno ja meininki on yllä koko ajan. Huomenna kaksi rutistusta putkeen joka ottaa aina voimille etenkin kun on hellepäivä.

Itse olen huomannut paljonkin painiskelevani oman roolihahmoni kanssa. En koe olevani siihen niin tyytyväinen kuin haluaisin ja se syö minua. Okei, ohjaajakin on sanonut että menee hyvin ja yleisöstäkin on jopa tullut kiitosta, mutta lopulta vain minä voin suoda sen armahduksen itselleni. Tiedän millaisen haluan, mutten vielä ole onnistunut siinä, paitsi kerran. Silloin oli juhlaa ja tuuletin backstagella! Vielä about 10 esitystä. Jospa se siitä :)


Helteitä on tosin riittänyt ja en aio valittaa! Hyvä vaan että onkin kolean kesäkuun jälkeen. Tänään viimeksi kävimme uimassa Emmin kanssa ja kyllähän tuota jäätelöllä ja yhdellä terassioluella oli käytävä. Suosittelen muuten irtojäätelömauksi Fazeriinaa. Joku voi pitää sitä liian makeana, mutta minusta hyvä korvaaja esim. suklaan maulle. Maistaka ihmeessä :)

Mitä tulee Ariekseen ja Vihaajaan olen niin tyytyväinen kuin vain voi olla. Putsaukset ovat nyt valmiit ja ensi viikolla on aika siirtyä läpimenoihin. Olemme hyvin aikataulussa, vaikka sitä epäilinkin. Jaakolle tuumasin eilen että Vihaaja on jo oikeastaan valmis. Okei, siinä mielessä ei että läpimenot saavat sen viimeisen silauksen aikaan, mutta tarkoitin sitä suurempaa ohjausta. Rungon päälle rakennettiin mielestäni toimiva kokonaisuus ja nyt se vaatii toistoja että se menee kuin vettä vaan. Hommia siis kuitenkin riittää!

Marttiin olen ollut erityisen tyytyväinen. Hänelle kirjoitin roolin ja hän on saanut siitä vähintäänkin sen irti mitä halusin, ellei enemmänkin. Ensimmäinen rooli johon hän on todella pureutunyt syvälle ja sen huomaa. Voi että miten pitkälle ollaan tultu Mirri Pois tai Sä olet kakkonen ajoista. Heh!

Kaya oli keskiväliin tasaisen hyvä joka kelpasi minulle, mutta on minusta viimeisten parin viikon aikana ylittänyt itsensä. Viimeksi tänään huomasin ihailevani häntä ja tuuletin sisimmässäni että hän esittää toista pääosaa. Kemiat pelaavat näillä kahdella niin hyvin yksiin. On vain yksinkertaisesti kaunista katsoa taitavaa näyttelemistä!

Markus  on saanut hahmoonsa aivan uuden särmän. Nyt hahmo on siellä suunnassa missä haluankin. Markus on juuri oike hahmo esittämään ns. pahista tai muuten vaan antagonistia. Joistan vaan näkee suoraan mihin hahmoihin soveltuu. Markus on juuri tälläinen!


Tiedän ettei vielä olla lopussa, mutta siltikin toivon että nämä kolme taiteilijaa saavat pitkän ja menestyneen uran teatterin saralla joko sitten ammatti - tai harrastusmielessä. Kova on tuon kolmikon taso. Enkä sano sitä vaan koska pidän heistä, vaan koska näen. Vain typerys ei osaisi arvostaa.


Arieksen synttäribileet ovat ensi tiistaina ja niistä on tulossa näillä näkymin hienot. Ne pidetään Villa Marassa eli Martin Laukaan kämpillä. Arieksen slogan voisikin olla "Aries-Teatteri, jos vuosi ilman konkurssia". :p


Tällä hetkellä luen Kari Hotakaisen näytelmää Punahukka ja pidän siitä. Sain loppuun Turkan Aiheita josta en tuntunut ymmärtäväni juurikaan mutta silti jollain tasolla ihailin ja pidin siitä. Myös Heiskasen teksti upposi hyvin.

Mielessäni on pyörinyt viime aikoina absurdin farssin kirjoittaminen. Olisi muutenkin hauska kokeilla lyödä täysin läskiksi ja katsoa mitä siitä syntyisi. Teoksille olen jo kehitellyt nimiäkin: "Hottentotin attentaatti" tai "Susihukka ja munahaukka" tai  "Hyi Minttu, Vaude Ville!"

Tai sitten jätän tekemättä ja kypsyttelen päässäni jotain menevämpää. Noh, never know. Itse keskityn nyt täysin siemauksin nauttimaa kesästä ja mansikoista :) Kauan kestäköön hellekausi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti