maanantai 28. heinäkuuta 2014

Hetken hengähdys

Moi!

Kuluneeseen viikkoon on taas mahtunut vaikka ja mitä. Helsingissä tuli vierailtua Martin, Hennan ja Emmin kanssa ja Kivnpyörittäjäkin saatiin viimein päätökseen eilen illalla. Kauan ei kuitenkaan tarvitse uusia tuulia vartoa sillä Arieksen Teatterin Vihaajan  ensi-ilta on ensi perjantaina ja Neekerinpoikien ekat harkat käynnistyvät maanantaina!


Viime keskiviikkona Kanavan esityksen jälkeen hyppäsimme Martin autoon ja haimme Emmin ja Hennan Jyväskylästä kyytiimme ja lähdimme kohti Helsingin Hietaniemen rantaa, jossa olimme avustamassa leffan Vapaita - kuvauksissa. Hyvin aikaisin aamulla sen loputtua menimme punkkaamaan teatteriystäväni Jaakko Repolan luokse, joka sangen avokätisesti tarjosi asuntonsa meille muutamaksi tunniksi. Jään hänelle velkaa tästä. Kiitos Jaakko <3

Muutama tunti nukuttuamme matkamme jatkui Luokkakokous - elokuvaa avustamaan ja sieltä illalla suoraan taas Hietsuun. Aamulla nukuimme taas muutaman tunnin ja sitten lähdimme ajamaan takaisin kohti Jyväskylää.

Kaiken kaikkiaan oikein mukava reissu vaikka olikin koko ajan jumalaton kiirus ja uni jäi hiukan vähemmälle. Kuski kuitenkin pysyi tolkuissaan ratin takana ja sehän se tärkeintä on.

Reissusta palattuamme alkoikin sitten Kivenpyörittäjä olla melkein taputeltu. Perjantain esitys tuntui menevän jotenki laiskasti väsymyksetä ja kuumuudesta johtuen mutta sunnuntain kaksi viimeistä olikin sitten jo parempaa tasoa.

Nyt se on sitten ohi. Okei, vielä 6. päivä on Fennialle ylimääräinen esitys, mutta sitten Kivenpyörittäjä on historiaa. Minulta kysyttiin eilen onko haikea fiilis. Ei ole. Tämän oli jo aika päättyä ja uuden alkaa. Ajatukseni ovatkin jo tulevassa. Saa nähdä toki mitkä ovat fiilikset tuolloin 6. päivä kun se tulee olemaan viimeinen esiintymiseni Kanavan kesälavalla. Toivottavasti ei kuitenkaan loppuelämän viimeinen :P

Olihan se kuitenkin taas mukava kokemus tämäkin projekti :)



Kuva: Leena Hyttinen





Tosiaan, Arieksessa oli tänään toiseksi viimeinen läpimeno ja huomenna tarjoillaankin sitten ennakkoa muille Arieslaisille joka toiminee samalla myös kenraalina. Olin enemmän kuin tyytyväinen tähän päivään samoin kuin lauantain tekemiseen. Teos on valmis ei siitä pääse yli eikä ympäri. Aivan mahtavaa katsottavaa ja jos sitä ei joku tule myös huomaamaan niin ihmettelen suuresti. Hattua nostan tälle kolmikolle joka on tehny vitummoisen duunin.






Perjantainen ensi-ilta jännittää minua myös sen takia että Keskisuomalaiselta tulee kriitikko arvostelemaan teokseni. Siis ihan oikea kriitikko. MINUN TEOSTANI arvioimaan. Jotenkin uskomaton tunne. Muistan kun teatteriurani alkuvuosina koko teatteria tuntu jännittävän jumalattomasti kun kriitikko tulee arvostelemaan kuinka tulkitsemme tunnetun tekstin, mutta nyt teksti on kokonaan omaa käsialaa ja omia ajatuksia sisältävä kuten ohjauskin. Aivan mahtava tunne. Oli arvostelu millainen tahansa, tunnen oloni voittajaksi joka tapauksessa :) Perjantai tulee olemaan hieno päivä!



Martin kanssa otamme kuitenkin viimeisen irtioton ennen perjantaita sillä lähdemme Tallinnaa kohti keskiviikkona ja tulemma torstai-iltana takaisin. Reissulla olisi tarkoitus juhlia Kivenpyörittäjän loppua ja Martin synttäreitä :P


Viikon päästä alkaakin sitten Neekeripojat ja Lombard on enemmän kuin valmiina. Tahtoisin jo saada tekstin käsiini jotta voin alkaa tankata sitä. Marraskuun 14. päivä tulee olemaan ensi-ilta joten sinne asti on mahtavuutta luvassa. Jännitän myös millainen ohjaaja Kaarina Leinonen mahtaa olla :P



Vuokrasopimuksen allekirjoitin tänään ja muutan siis nyt elokuussa asumaan Martin ja Aten kanssa kämppiksiksi Jyväskylän yliopiston kadulle. Viikon päästä pitäisi alkaa kamoja roudaamaan jahka nyt ensin saadaan nämä ensi-ilta valmistelut tehtyä :)



Estonia, We're coming!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti