maanantai 16. kesäkuuta 2014

Shakespeare > Beckett

Hoi!

Tässä sitä jälleen koneen äärellä istuskelen ja mietin mitä tekisin. Toisaalta tekisi mieleni katsoa suomalainen leffa Elokuu, mutta toisaalta taas vaan oleskella netissä ja surffailla turhilla ja mukahauskoilla sivustoilla. Kolmanneksi mieleni tekee lukea ja neljänneksi raapustaa tänne kuulumisa, no, jospa nyt tekisin tämän ainakin.

Viime viikonloppu meni jälleen Etelä- Suomessa. Piian 40 v. pippaloissa olin ns. butlerina ja tarjoilin vieraille niin ruokaa kuin juominkiakin. Mukavat synttärit kaikin puolin! Oli myös mukava nähdä pitkästä aikaa omaa kummia ja hänen lapsiaan joista toinen on minun kummipoikani Lauri :) Mitä siitä viime kerrasta nyt onkaan? 5 vuotta, huhhu! Itse otin juhlissa hiukan rauhallisemmin koska seuraavana päivänä Kanavan harkat. Häpeäisin silmät päästäni jos joskus oman huikentelevaisuuteni takia en pääsisi harjoituksiin. Kunnia-asia!

Kanavan harjoitukset tosiaan ovat jälleen hyvällä mallilla. Nyt on alkanut puoliskoiden läpimenokausi ja ykköspuoli kiskaistaan huomennakin läpi. Kaikki näyttelijätkin on nyt saatu viimein kasaan joten jospa tästä saadaankin ajallaan oikein menevä esitys :)

Arieksen treenit olivat jälleen tänään ja kävimme ahnaasti toisen puoliskon kimppuun. Plarikirous vaivaa vielä toisessa puoliskossa, mutta eiköhän siitäkin parin viikon aikana eroon päästä. Juliste valmistuu huomenna ja traileri Teatterin Vihaajasta Juhannuksena, joten asiat ovat oikein hyvin aikataulussa.

Olen mietiskellyt että nyt kun olen näytellyt, ohjannut sekä kirjoittanut (nämähän siis tapahtuivat jo L-teoriassa) niin olen saavuttanut ne 3 asiaa mitä halusinkin Arieksessa. Mitä sitten seuraavaksi? Vihaajan halusin tehdä koska sitten olen tehnyt niin komedian kuin vakavemmankin tekeleen. Nyt pitää miettiä mitä seuraavaksi? Okei, tietysti toimin näyttelijänä Arieksessa, mutta ohjaanko enää? Saapi nähdä. Mielessäni on vaikka mitä ideoita, niin omia kuin dramatisointi-ideoitakin valmiista teksteistä, mutta ehkäpä niiden on hyvä kypsyä nupissa rauhassa. Ne syntyvät kun ovat syntyäkseen.

Kävin tänään kirjastossa jälleen hakemassa lisää sivistävää matskua. Palautin Beckettin teokset Leikin loppu ja Huomenna hän tulee,Shakespearen Paljon melua tyhjästä sekä yhden sotakirjan. Beckettin teoksesta Leikin loppu tykkäsin enemmän kuin Huomenna hän tulee - tekstistä. Godot ei vaan uponnut minuun ja pidin sitä jopa yliarvostettuna. Toki voi johtua siitäkin etten tuntenut saavan siitä mitään irti ainakaan ekalla lukukerralla. Markus ylisti maasta taivaaseen, minä en. En ainakaan vielä.

Shakespearesta taas tykkäsin. Olen itse asiassa ihmeissäni että Hamlet, Kesäyön Unelma sekä paljon melua tyhjästä ovat olleet itselleni mieluisia näytelmiä. Olenko sittenkin Shakespearen miehiä?

Tällä hetkellä lueskelen Andrei Pogozevin Pako Auschwitzista- kirjaa. Pogozev oli siis venäläinen sotilas joka joutui saksalaisten vangiksi v. 1941 syksyllä ja joka toimitettiin Auschwitziin ja sieltä edelleen Birkenauhun. Kirjassa Pogozev kertoo kaikesta mitä leireillä tapahtui ja miten´muita vankeja kiditettiin ja tapettiin. Erittäin otteessaan pitävä opus jota suosittelen kaikille joita vähänkin kiinnostaa tuo keskitysleiriajanjakso.

Tänään mukaani tarttui kuitenkin Ibsenin kokoelma kirja jossa ovat näytelmät Päiväkummun pidot, Rakkauden komedia sekä Kuninkaanalut, Juha Jokelan Fundamentalisti, Canthin Papin Perhe, Kari Heiskasen Pyhäin miesten päivä sekä Jouko Turkan Aiheita. Myös 10 pientä neekerinpoikaa ajattelin lukaista jälleen muistin virkistämiseksi


Eipä tässä kummallisempia.  Ei tuolla ulkona kyllä mikään kesä ole jos lämpötila hädin tuskin päivällä kohoaa 10 asteen tienoille ja myrskyää kuin syyssäällä. Noh, Suomen kesä. On se semmosta!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti