lauantai 8. maaliskuuta 2014

Teatterista oopperaan ja takaisin

Viime kirjoituksessani uhosin että seuraava teksti tullaan kirjoittamaan uudenkarhealla ultimaattisia tehoja syöksevältä pöytäkoneeltani joka olisi jo hyvin asettunut kodiksi huoneeni pöydän alle. Noh, matkaan tuli pari muuttujaa, josta johtuen istun edelleen mutsin koneen ääressä tätä tekstiä kirjoittamassa...

Maanantaina lähdin hakemaan uutta konetta Jyväskylästä itselleni, valitettavasti kyseinen konetta mitä Gigantti mainosti verkkosivuillaan oli tietenkin loppunut eikä uusia ollut tulossa. Yrittivät kaupata satasen kalliimpaa, mutten suostunut moiseen barbaariseen tarjoukseen vaan vaihdoin puljua. Ei auttanut. Mistään en löytänyt haluamaani konetta. Lopulta luovutin ja kävin netistä kurkkaamassa jotain korvaavaa vaihtoehtoa, ilokseni sieltä löytyikin sopiva ja tilasin koneen ja näytön sitten lopulta netin kautta ja ajattelin että ne tulisivat muutamassa päivässä. Noh, sitten lähettivät postia että näytön ovat lähettäneet mutta että itse kone saapuisi vasta kuun lopulla kun sitä tulee varastoon. Anna mun kaikki kestää. Noh, joku saattaisi tästä jo suutahtaa, mutta en minä :) Soitin ja peruin tilauksen, koska olisihan se nyt härskiä tuijotella pelkkää mustaa näyttöä ilman konetta. Nyt sitten pitäisi ensi viikoksi tulla kone, toivottavasti. Tosin, eipä sitä näyttöäkään ole vielä kuulunut, mutta jospa ne samaan aikaan sattuisivat postiin niin olis jees :) Eipä sillä, pahemmin koneella nyt ehtinyt olemaankaan, kun olen juossut koulun ja oopperan väliä ja huomenna alkanee taas treenit Kanavassa jota odotan innolla!

Oopperamme Euridice ja Orfeo sai ensi-iltansa eilen. Koko viikko ollut joka ilta läpimeno ja eilen sitten oli sali täynnä (yli 200) ihmistä katsastamassa teosta samoin kuin tänään. Itsehän en siis laula todellakaan, vaan osuuteni on olla toinen ambulanssimies Iiro Nahkamäen kanssa, jotka sitten meinaavat kärrätä kuolleen morsiamen lavalta pois. Kyseinen kohtaus kestänee n. minutin, mutta voinpahan sanoa että nyt on sitten oopperassakin oltu ;). Eilen ilmoitettiin että Kesäkuun alussa teos esitettäisiin itse Kansallisoopperassa. Jösses. Käskettiin vaan bookata päivät vapaiksi ja sanottiin että sitten lähdetään.  Aye Aye Sir!

Teoksessa siis Euridice ja Orfeo viettävät häitään, kunnes Euridice kuolee omissa häissään ja Orfeo matkaa Manalaan hakeakseen morsiamensa takaisin, muttei saa katsoa häntä eikä tunnustaa rakkauttaan tälle, ennen kuin ovat maan päällä, tai muutoin Euridice kuolee lopullisesti. Tunnustan jopa ehkä hieman liikuttuneeni katsoessani teosta mikä on ihme kun minä olen kyseessä. Mikään ei ole siinä onnistunut ennen. Hmh. Olen selvästi pehmennyt. Simo Kuusterä, tule ja mottaa minua!

Mutta joo, onhan tuo kyseinen teos aivan mahtava. Ei vain visuaalisesti, mutta että se orkesteri on aivan mahtava ja pitää teosta pystyssä. Onhan herra Saukkonen ohjannut about 100 oopperaa joten olisihan se huolestuttavaa jos teos ei olisi hieno. Itse en ole koskaan ennen oopperaa nähnyt ja sanoin aina, ettei se tule koskaan olemaan minun juttuni. Noh, nyt olen näytellyt sellaisessa ja katsonutkin teoksen ja voin todeta että minä tykkäsin. Iiro Nahkamäki on mies, jonka kanssa on miellyttävä työskennellä. Vaikuttaa oikein suoraselkäiseltä henkilöltä ja henkilöltä joka ottaa minun tavallani teatterin ns. tosissaan muttei vakavissaan.

Huomenna sitten Kanavassa kokoonnutaan ekaa kertaa ensi kesää varten. Näytelmänähän on siis Kivenpyörittäjän kylä ja itse esitän siinä rääväsuu Arttua :) Rooli vaikutti hyvältä mitä nyt nopsasti läpi lukaisin ja uskon jo tietäväni millaista lähden siitä muokkaamaan. Kirja kehotettiin lukemaan mutte leffaa en aio katsoa, en ainakaan vielä, sillä pelkään ottavani siitä vaikutteita rooliini. Jänskättää. Huominen on hyvä päivä :)

Koulussa aloitimme kahden viikon kestävän projektin, jossa kysymme eri yrityksiä sponsoriksi Nuorissa on voimaa- tapahtumaan ,joka on Jyväskylän Jäähallissa toukokuussa. Itse otin asiakseni kysellä lähipiirin teattereita mukaan :) Aries on ainakin mukana tukemassa nuoria ja ehkä saatamme jotain pientä paikan päällä esittääkin, mikäli toukokuun performanssi on siinä kunnossa.

Eilen olin myös viihteellä uuden tuttavuuden kanssa niin sanotusti. Luokkalaiseni Elinan kanssa lähdimme käymään muutamilla ja oli mukava tutustua häneen, koska en ole kehenkään meidän luokkalaisiin luonut mitään suhteita. Moikannut korkeintaan käytävällä. Meillä oli oikein mukavaa. Hänkin pitää Kylmästä ringistä. Ymmärtää ainakin hyvien sarjojen päälle :)

Ainiin, kohtasin tänään epäilijän: "Sinä et koskaan tule pääsemään teatterikouluun kun et osaa laulaa etkä tanssia" Oujee, miten se saikaan adrenaliinin virtaamaan ja nälän kasvamaan. Näyttämisen nälän. Hän voi hyvinkin olla oikeassa, mutta kaikkivaltiaan Jumalan edessä aion tehdä kaikkeni, jotta hän joutuisi syömään sanansa :P

Lopettajaisiksi vielä hiukan musiikkia lauantai-illan kunniaksi. Cream on kova :) http://www.youtube.com/watch?v=8OLK_HSyy1U






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti