sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Joulu tulla jo sai!

Hei!

Huhhuh, viimeisen parin viikon aikana on ollut taas kaikenlaista menoa ja meininkiä. Kanavateatterin EYP saatiin hienosti päätökseen, töitä on Finnkinolla piisannut, joulu on vietetty perheen voimin ja Riikassakin tuli vierailtua mutsin kanssa :)


Juu, elikkä sain päätökseen kolmen vuoden rupeamani Kanavateatterissa. EYP oli täydellinen proggis joka sen lopetti. Vaikka koinkin vastoinkäymisiä prosessin aikana oli se kyllä aivan huikeaa. Jo se että kuuli viime toukokuussa pääsevänsä viimeiseen proggikseen Kanavassa yhden parhaan ystävänsä, Martti Nikamaan, kanssa oli hieno uutinen. EYP oli mainio kokonaisuus ja nousee heittämällä yhdeksi parhaimmista projekteista L-teorian ja Kirsikkatarhan ohella.

Kiitos Kanavalle että sain olla mukana teidän riveissänne! Te olette, ei vaan teatterina, vaan myös yhteisönä, yksi parhaista mestoista missä taidetta on saanut harrastaa. Taitavia ja mukavia ihmisiä, joiden kanssa on mukava tehdä töitä. Ei ihme että se on ollut monesti Suomen suosituin harrastajateatteri.
Nyt on kuitenkin aika kokea jotain uutta mutta voipahan sitten todeta joskus että on taas mukava palata Kanavaan! ;)
  


Nautinnollinen hetki











 Mitäs nyt sitten Kanavan jälkeen? Noh, Huoniksen Phobos & Deimos vie nyt huomioni aina huhtikuuhun asti. Olen ollut hieman laiskanpuoleinen tekstin ulkoaopettelussa koska opettelen ne aina samana päivänä paikan päällä kohtausta tehdessä. Nyt voisin viimeinkin juntata ne kaaliin pysyvästikin :)


Finnkinolla on nyt myös töitä ollut hyvin ja olen viihtynyt. Kuten jo aikaisemminkin olen sanonut, ei se tunnu työltä, kun siellä saa olla hyvien tyyppien kanssa hommissa. Plussaa myös siitä miten hyvin työajat ja teatteriajat sopivat keskenään yhteen.

Ennen joulua lähdimme sitten mutsin kanssa käymään Latvian Riikassa :) Matka oli kokonaisuudessaan mahtava ja oli mukavaa ottaa pieni irtiotto arjesta. Riika on kaunis kaupunki jonka jakaa joki kahtia. Liikenne siellä oli aivan järkyttävää kaaosta mutta rakennukset olivat oikein mahtipontisia kuten slaavilaiseen tapaan kuuluukin :) Tumma olut oli myös oikein hyvää ja halpaa kuten myös ruoka ja juoma siellä yleisestikin. Voi kunpa se olisi täälläkin!

Hotellina toimi Elefant Hotel joka oli v. 2012 rakennettu ja oikein näyttävä pytinki. Erityisen näyttävän siitä teki se, että se sijaitsi sellaisella alueella jossa ei ollut mitään muuta kuin harmaita, synkkiä pieniä rakennuksia. Keskustaan oli n. 5 kilsan matka mutta se taittui näppärästi bussilla :)







Bussipysäkki oli heti hotellia vastapäätä :)

Punainen matto koska kuulivat että taiteilija Hyvönen saapuu

Riikan keskustassa oli vilkas vilinä kaikkina päivinä. Pääosin ihmiset olivat juurikin torilla, Zeppeliinihalleissa, Stockmannilla ja Oregon - nimisen ostoskeskuksen muodostamalla alueella. Vanhassa kaupungissa sijaitsi sitten pienempi putiikkeja ja ravintoloita :)








Riikan kaupunki bussin ikkunasta



Sää Riikassa oli pilvinen ja sateinen. Tavallisesti se olisi lumen peitossa mutta tänä vuonna tiedossa oli musta joulu. Lämpöasteitakin oli muutama joten kauhean kylmä ei ollut.







Vanhaa kaupunkia

Vapauden muistomerkki

Riikan Oopperatalo

Nämä siat eivät päässeet Mallorcalle asti...

Sian muikea virne houkutteli asiakkaita

Kuva Zeppelinihallista

Lido -ruokaketju. Hyvää ja halpaa ruokaa :)

Lidon Blinejä :)

Vanhaa kaupunkia


Zeppelinihalli ulkoa
Toki reenille oli aina aikaa ;) hotellin omassa kuntosalissa


Siinä muutama kuva reissusta. Kännykkäkameran laatu nyt on mitä on, mutta kuitenkin :) Oli mukavaa olla reissussa! Mummo oli hyvää seuraa. Ei muuta kuin uudestaan jossain vaiheessa.










Joulua tulimmekin sitten viettämään Piian ja Mutsin kanssa Laukaaseen. Vielä aatonaattona allekirjoittaneella oli töitä, mutta sitten aaton sai viettää rauhassa kotona. Joulu meni oikein mukavasti ja kaikki tehtiin samalla kaavalla kuten aiempinakin vuosina :) Joulu on kyllä mielestäni paras päivä vuodesta. Se tunnelma ja se perheen kanssa yhdessäolo tuntuu hyvältä. Eivät pelkästään ruoka ja lahjukset ;)

Joululahjaksi sain Ville Haapasalon uusimman kirjan ja mikäpäs sen mukavampaa luettavaa. Hyvin kirjoitettu kirja ja Haapasalolla on oikeasti hienoja ja mielenkiintoisia stooreja jotka pitävät yllä mielenkiinnon. Ei mene kauan ennen kuin se kirja on ahmittu.

Joulupäivänä palasinkin jo taas töihin ja nyt on pari päivää vapaata. Uudenvuoden aatonkin lupasin olla töissä. Kyllä sitä juhlimaan ehtii myöhemminkin. Pomo myös kyseli jäämään kesäksikin töihin ja sehän vallan mainiosti passaa! Kino on kyllä oikeesti mahtava mesta olla duunissa :)

Mutta nyt lopettelen kirjoittelemisen ja palaan myöhemmin astialle. Ei muuta kuin kaikille hyvää loppuvuotta ja vielä parempaa uutta vuotta! :)


9. J.K.Simmons

 Tunnetaan ehkä paremmin Kylmän ringin (The Oz) Schillingerinä. Mainiota työskentelyä kyseisessä sarjassa ja helkkarin uskottavaa sellaista. Herra ollut käsittääkseni enimmäkseen leffojen pienissä sivurooleissa mutta nyt leffoihin tulee elokuva Whiplash jossa herra on saanut toisen päärooleista, jonka kyllä ansaitseekin. Äijä on kovassa kunnossa vaikka ikää on jo 59. Mies jonka näyttelijäntyötä on ilo katsoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti