sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kesä, I love you!

Heippa!

Täytyy ensimmäiseksi todeta että huhhuh. Aries-Teatterin TJM eli Tuhansien Järvien Maa on nyt aikalailla paketoitu. Vielä olisi jäljellä yksi yksityisesitys ensi keskiviikkona, jonka jälkeen on aika haudata tämä projekti.

Viime kirjoituksesta on kulunut kotvanen joten mainittakoon hiukan TJM:n esityskaudesta. Itse ensi-ilta joka oli 8. toukokuuta meni esityksellisesti suht. hyvin. Pakko kuitenkin myöntää että ensi-ilta tuntui aikalailla vielä enemmän harjoitukselta kuin itse esitykseltä. Syitä siihen oli varmasti allekirjoittaneen stressi, pienet vastonkäymiset paria tuntia ennen ensi-iltaa sekä vähäinen katsojamäärä. Noh, itse esitys kuitenkin luisti ja sehän on tärkeintä.

Myös seuraava esitys kärsi suuresta katsojakadosta. Olemme kuitenkin pikkuteatteri emmekä osaa vielä uneksiakkaan kovin suurista yleisömääristä. Resurssimme ovat pienet ja suurin syy katsojien vähyyteen uskon olevan markkinoinnin. Sitä kun ei koskaan voi liikaa olla. Kuitenkin tokan esityksen jälkeen ihmiset alkoivat pikkuhiljaa meidät löytää ja saimme pienen arvostelunkin lehteen joka oli vieläpä oikein hyvä!


6 esitystä pidimme Laukaassa ja sitten siirryimme Jyväskylän Teatteri Miiluun jossa tänään olikin viimeinen esitys. Kokonaisuutena olen tyytyväinen esityskauteen. Alun nihkeydestä huolimatta saimme kuitenkin suht. kivasti katsojia ja tänä iltana oli kuitenkin yleisöennätyksemme joten oli oiva tapa päättää TJM;n viralliset esitykset tähän paikkaan.

Olenkin aina kaikille sanonut että Arieksessa kaikkein vahvinta duunia on nimenomaan näyttelijäntyössä.Meillä ei ole ns. heikointa lenkkiä, vaan oikeasti osaavia nuoria näyttelijänalkuja ja jo siitä syyystä soisin että katsojat löytäisivät heidät ja ihastelisivat heidän taidettaan. Minä itse en ole ohjaaja, en osaa ohjata, enkä halua ohjata, oikeastaan en pidä ohjaamisesta, mutta siltikin kokeilen leikkiä ohjaajaa jotta saisin edes hiukan pintaraapaistua sitäkin teatterin osa-aluetta. Onneksi Aries tarjoaa siihen turvalliset puitteet.

Kun TJM nyt loppuu, minä huokaisen. PD:n, TJM:n ja Ao opettajien Vihdoinkin Vapaa - projektin jälkeen voin viimein keskittyä Laajavuoren Kalenterityttöihin. Toki töitä riittää Finnkinolla myös, mutta kesäkuu on minulla helpotettu juurikin Kalanterityttösten takia. Heinä - ja elokuu menevätkin sitten enempi töiden parissa. Kesäkuuta voisin siis kutsua melkein jo lomaksi!


Mitä sitten tulee siihen Vihdonkin Vapaa- projektiin, en valitettavasti itse ollut näkemässä lopputulosta koska olin tuona hetkenä Helsingin puolella hommissa. Kuulin vaan että oli mennyt aivan nappiin ja ohjaukseni oli herättänyt keskusteluja ja mikä parasta: tunteita. Enimmäkseen positiivista mutta oli myös ilo kuulla että joukkoon mahtui näitä suuttuneitakin yksilöitä. Ah, tämän takia tätä tykkää tehdä! <3 Lyhyesti kerrottuna Vihdoinkin Vapaa kertoi siis työhönsä kyllästyneestä opettajasta joka ei voi sietää kollegoidensa kulissielämää vaan päättää puhua suunsa puhtaaksi. Hieno projekti kaiken kaikkiaan tämäkin. Olisi mukavaa heittää keikkaa tällä teoksella!


Kalenterityttöjen enskarihan on n. kuukauden kuluttua ja harka ovat jo täydessä vauhdissa. Itse olen tyytyväinen pieneen rooliini. Se mahdollistaa sen että voin tehdä pitkästä aikaa kesällä muutakin kuin oleskella harjoituksissa. Kanavan kesät veivät aina suuren osan aikaa mutta nyt maistuu hieman kevennetty kesäaikataulu. Esityksethän ovat siis vain Pe ja La Heinä - ja elokuun ajan. (Lukuunottamatta paria poikkeusta)


Kesä tulee ja minä nautin! Harjunen käväisi Julian kanssa viikko sitten visiitillä ja puhetta oli jos lähtisin Kuopioon viettämään Juhannusta. Saa nyt nähdä mitä tässä keksii. Paljon on myös Keski-Suomessa teatteritarjontaa näin kesällä ja nyt on ensimmäistä kertaa pitkään aikaan ihan jopa aikaakin lähteä katsastelemaan niitä. Kovasti kiinnostaa myös ulkopaikkakunnan tarjonta mm. muuan Baskervillen Koira suuresti fanittamani näyttelijäkollegani Esko Korpelaisen Kaukasus-Teatterissa.

Hyvää kesän alkua kaikille! Toivotaan lämpöisiä kelejä ja sitä että mansikat saapuvat mahdollisimman nopeasti taas myyntiin :) Nauttikaa!





18. Jean-Claude Van Damme

Tässä on kyllä niin badass äijä kanssa. Huhhuh! 80 ja 90-luvulla tämä babyface tähditti helkkaristi erinäisiä toimintapätkiä ja hänen potkunyrkkeilijätaustastaan otettiin kaikki hyöty irti. Mies on kuin viini joka vaan paranee ikääntyessään. Markkasin (mark out, painitermi) suuresti miehen roolille The Expendaples 2 leffassa jossa äijä oli edelleen aivan jumalattomassa kondiksessa. Eka leffa mieheltä jonka näin taitanee olla The Kickboxer 80-luvun lopulta. Siitähän tehdään nyt uudelleenfilmatisointi jossa Van Damme esiintyy jälleen, mutta nyt eri roolissa. Sitä odotellessa! Heil Van Damme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti